Pivari razbili Bankare, Paujan ih prati u stopu

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 16:48

Pobede favorita ovog jutra na Tajvanu

Nakon kraće pauze, na košarkaškim terenima u Tajvanu ponovo smo videli trenutno najbolju ekipu tamošnjeg šampionata. Tajvan Bir je opravdao ulogu favorita i relativno lako je došao do pobede protiv Banke Tajvana, koja je mogla biti i daleko ubedljivija da nije bilo opuštanja u poslednjoj deonici – 78:68.

Ključna za razvoj utakmice bila je druga četvrtina koju je domaćin dobio rezultatom 31:13, pa je uz prilično neefikasnu prvu deonicu, Tajvan Bir imao prednost od 20 poena na poluvremenu – 45:25.

Izabrane vesti

Domaći su u nastavku napadački stali, u trećoj deonici su postigli 16 poena, koliko je dao i gost, a kao što smo napomenuli Bankari su u poslednjih deset minuta uspeli da prepolove prednost Pivara i da tako odu kući sa koliko-toliko manje bolnim porazom.

Drugi meč dana takođe je pripao ekipi koja je pred početak meča bila favorit za pobedu. Paujan je nastavio fantastičnu seriju pobeda, produžio je na šest utakmica, te trijumfovao bez ikakvih problema protiv Julon Luksdžen Dajnosa – 82:109.

Od samog starta dalo se nagovestiti da će ovo biti izuzetno efikasan duel. Paujan je već nakon deset minuta igre imao isto toliko poena prednosti, a do velike pauze je tu razliku uvećao na 16 poena i nagovestio da će prilično lako doći do pobede – 42:58.

Nisu gosti napadački stali ni u nastavku. Ređali su poen za poenom, pa ne čudi što smo u poslednjih deset minuta ušli sa plusom od 25 poena na njihovom kontu. Julon nije dobio ni poslednju deonicu, pa je samim tim pretrpeo ubedljiv, ukupno šesti poraz ove sezone u tamošnjem šampionatu.

TAJVAN 1 - 12. KOLO

Subota
Tajvan Bir - Banka Tajvana 78:68
Julon Luksdžen Dajnos - Paujan 82:109

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara