(©Reuters)
(©Reuters)

Frajburg pucao iz svih oružja, Herta izbegla petardu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 17:31

Krupnim koracima sastav Kristijana Štrajha grabi ka gornjem domu i mestima koja vode u evropska takmičenja

Frajburg i Herta otvorili su nedeljni ne naročito bogat program kada su Nemci i Bundesliga u pitanju. U prvom od dva meča dana viđena su dva dijametralno suprotna poluvremena. Frajburg je trijumfom na Švarcvald stadionu pobegao od crvene zone, a Herti ne preostaje ništa drugo nego da započne novu seriju u kojoj će mic po mic napredovati na tabeli i skupljati bodove - 4:1

Lakše se diše u Frajburgu. Decembar je mesec preporoda za Kristijana Štrajha i njegove izabranike. Utefterio je Frajburg nova tri boda, treći put u nizu bio uspešan i petu utakmicu neporažen. Nije domaćin slavio bez primljenog gola kao protiv Šalkea i Arminije Bilefeld, ali ga jedan gol u mreži nije omeo u ispunjenju cilja.

Izabrane vesti

Pokriveni su bili krilni fudbaleri Herte, a napadi po boku su u potpunosti bili neutralisani. Neorganizovano su delovali napadi oba tima u prvom poluvremenu. Herta je imala problem sa iznošenjem lopte, napadi su bili previše statični, a igrači su carinili loptu u nedostatku rešenja zbog loših kretnji i manjka otvaranja. Nezanimljivo prvo poluvreme preraslo je u festival golova u nastavku. Tečno, brzo i agresivno. Ono na šta nas je Bundesliga navikla godinama unazad.

Počelo je loše po goste. Petljali su igrači Herte na sredini terena, nepotrebno je komplikovao i izgubio loptu. Šmid se stuštio ka golu i poslao idealan centaršut na drugu stativu. Vinčenco Grifo se poklonio i neometan smestio loptu u gol u 7. minutu. Bio je to četvrti gol Italijana na poslednjih pet utakmica, a šesti u sezoni. Poigravao se Grifo u završnici prvog poluvremena, želeo je šmekerski da bocne loptu i ponizi golmana Švolova, ali je on iz situacije jedan na jedan izašao pognute glave. I lako je to moglo da se obije o glavu Frajburgu. Herta je u nastavku vrlo brzo poravnala rezultat. Dodi Lukebakio ostao je sam kao duh na drugoj stativi u 52. minutu igre i nije imao preterano težak zadatak da upiše treći ovosezonski gol.


Ali, Frajburg kao da se osvestio posle gola. Šamar u pravom trenutku. Nije domaćin časio ni časa, nonšalanciji je došao kraj. Ermin Demirović je doneo Frajburgu novo vođstvo. Relativno kratko Herta nije bila u minusu. Prošetali su se igrači Frajburga kroz odbranu gostiju, odvezli su slalom, a Demirović je pred izlazak iz igre partiju krunisao golom. Bosanskohercegovački vezista lepo se snašao u kaznenom prostoru nakon greške Daride. Dva gola iz igre, pa jedan iz prekida. Nisu fudbaleri berlinske Herte dobro branili korner, natrčao je defanzivac Manuel Gulde i sa ivice peterca glavom sproveo loptu u mrežu. Prvi gol u sezoni, tek treći za Frajburg u karijeri i hitac glavom vredan tri boda. Petersen je sa bele tačke u nadoknadi postavio konačnih 4:1.


BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Union Berlin - Dortmund 2:1 (0:0)

/Avoniji 57, Fridrih 78 - Mukoko 60/

Subota

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0)

/Franberger 53ag, Ilsanker 87/

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Štindl 34pen - Kramarić 75, Sesenjon 86/

Majnc - Verder 0:1 (0:0)

/Dinkči 90/

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Bilefeld 0:1 (0:0)

/Klos 53/

Leverkuzen - Bajern 1:2 (1:1)

/Šik 14 - Levandovski 43, 90+3/

Nedelja

Frajburg - Herta 4:1 (1:0)

/Grifo 7, Demirović 59, Gulde 67, Petersen 90+4pen - Lukebakio 52/

18.00: (2,45) Volfzburg (3,40) Štutgart (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHertaFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara