Bolje da nisu ni igrali derbi... Sivas kao da je naručio rezultate

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 19:07

Remi i u drugom derbiju kola u Turskoj

Dok skoro cela Evropa odmara od fudbala zbog pandemije virusa COVID-19, Turci su igrali i mirisalo je na velika uzbuđenja zbog dva derbija. Međutim, na kraju ništa nije imalo šta da se vidi. Posle remija u duelima vodećih timova Trabzona i Bašakšehira, Galatasaraj je imao šansu da im priđe na bod razlike, ali nije uspeo.

U velikom gradskom derbiju protiv Bešiktaša, šampion je upisao mršavih 0:0 i ostao na istom rastojanju. S tim što mu je sada i treće mesto pod znakom pitanja. Današnje rezultate kao da je naručio četvrtopalsirani Sivas koji sutra protiv Antalije ima šansu da se pobedom izjednači sa Galatom na trećem mestu i još ravnopravnije nastavi šampionsku trku.

Izabrane vesti

Iako je bilo najava da će veliki gradski derbi Istanbula biti odigran sa prisustvom publike, to se ipak nije desilo jer je neko i u Turskoj imao trunku razuma da u ova opasna vremena ne okuplja 50.000 ljudi na jednom mestu.

A fudbal u Turskoj bez navijača je potpuno različit sport od onoga kada su tribine krcate i kada grme.

Videlo se i u današnjem derbiju koliko su turski velikani nenaviknuti da igraju pred praznim tribinama. Odavno nismo videli ovako loš i nesadržajan derbi Galate i Bešiktaša. Osim jalove incijative domaćina, u prvih pola sata meča nije bilo ništa. Galatasaraj je za 45 minuta uputio jedan šut u okvir Karijusovog gola, dok Bešiktaš bukvalno nije imao nijednu šansu.

Galatasaraj je nešto bolje otvorio drugo poluvreme, Falkao je imao dobru priliku dok je Bešiktaš pretio jedino preko raspoloženog Nkudua na levom krilu. Pokušao je gostujući trener da razmrda ekipu u poslednjih dvadesetak minuta kada je neprimetnog Kevina Prinsa Boatenga zamenio Adem Ljajić, ali ni srpski reprezentativac nije uradio ništa posebno.

Derbi je završen bez golova, što ne odgovara nikome. Niti je Galatasaraj napravio korak bliže odbrani titule, niti Bešiktaš četvrtom mestu koje garantuje plasman u Evrope.  

TURSKA 1 - 26. KOLO:

Petak
Ankaraguču - Rize 2:1 (2:1)
/Albajarak 17ag, Rodrigez 22 - Garmaš 45+1/

Kasimpaša - Gectepe 2:0 (1:0)
/Koita  2, 90+2/

Subota
Denizli - Genčlerbirligi 1:0 (0:0)
/Rodaljega 54/

Alanja - Gacijantep 1:0 (1:0)
/Kaulker 42/

Konja – Fenerbahče  1:0 (1:0)
/Bajić 41/

Nedelja
Kajzeri – Malatija  2:1 (2:0)
/Mešanović 22, Pedro Enrike 42 – Kjartanson 70/

Trabzon – Bašakšehir  1:1 (0:0)
/Škrtel ag 63 – Ba 56/

Galatasaraj - Bešiktaš 0:0

Ponedeljak
18.00:  (2,95) Antalija  (3,35)  Sivas (2,40) 

Utorak
18.00:  (1,85) Gectepe  (3,50)  Rize (4,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara