Ključa u borbi za titulu u Turskoj, Prosinečki oživeo mrtvaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.03.20. | 20:28

Čeka nas mnogo uzbuđenja u poslednjih 10 kola

Imali smo i prethodnih sezona tesne šampionske trke u Turskoj, ali ova miriše na najluđu!

Deset kola pre kraja, Bašakšehir je na vrhu tabele sa bodom više od Galatasaraja, Sivasa i Trabzona koji ima meč manje. I sve četiri ekipe se nalaze u dobroj formi. Miriše na izuzetno uzudljiv finiš prvenstva...

Izabrane vesti

Bašakšehir je pobedom od od 3:1 nad Gacijantepom odgovorio na vikend pobede Galate, Trabzona i Sivasa. Tim iz itanbulskog predgrađa je u sjajnoj formi. Ovo mu je bila treća pobeda zaredom, sedam na osam poslednjih utakmica, a za poraz ne zna već 22 utakmice u nizu. Tačnije, od 1. sptembra prošle godine! Na sve to, palsirali su se i u osminu finala Lige Evrope.

Gacijantep je danas bio lak plen za četu legendarnog veziste Okana Buruka. Odbrana kojom komanduju Papi Đilobođi i Žan Kana Bijik je odolevala Bašakšehiru oko 50 minuta, a onda je kapitulirala. Nekadašnji bek Arsenala i Mančester Sitija, Gael Kliši se sjajno ubacio iz drugog plana, Demba Ba mu je odigrao dupli pas i Francuz je pogodio bliži ugao.

Desetak minuta kasnije, mladi vezista Irfan Kahveči je postigao sjajan gol udarcem sa 20 metara i rešio pitanje pobednika.

Uspeo je Gacijantep da vrati nadu golom Kenana Ozera u 72. minutu posle kontranapada, ali je Demba Ba vratio stvari na svoje mesto. Iskusni Senegalac je do osmog gola u sezoni došao pošto je otpadak sa peterca ugurao u mrežu.

Borba za titulu mnogo obećava, ali će da pršti i u borbi za opstanak. Više niko nije otpisan pošto je Robert Prosinečki oživeo fenjeraša Kajzeri.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde je preuzeo Kajzeri na polusezoni kao ubedljivo najgori tim u ligi sa samo 10 osvojenih bodova u 17 mečeva. Posle poraza na startu, Prosinečki je uspeo da podigne ekipu iz Anadolije koja je u narednih šest utakmica osvojila devet bodova i zabeležila samo jedan poraz.

Kajzeri je danas savladao Gectepe 1:0 i ima samo bod manje od Kasimpaše i Ankaragudžua i tri manje od Konje koja je prva iznad linije ispadanja. Šanse za opstanak sada postoje u odnosu na period kada je hrvatski stručnjak preuzeo Kajzeri. Pobedu danas mu je doneo bosanski napadač Muris Mešanović kojeg je zimus doveo u klub iz Mlade Boleslave.

U narednom kolu Kajzeri gostuje direktnom konkurentu Kasimpaši i ima šansu da posle dugo vremena pobegne sa dna tabele.

TURSKA 1 – 23. kolo

Petak
Alanja - Bešiktaš 1:2 (1:0)
/Fernandeš 37 - Jilmaz 70, 86 penal/

Subota
Konja - Kasimpaša 0:0

Trabzon - Rize 5:2 (0:1)
/Da Kosta 65, Ekuban 71, Sosa 77pen, Nvakaeme 86, Ndiaje 90+7 - Melnjak 36, Škoda 90+5/
Antalija - Fenerbahče 2:2 (0:1)
/Silva 52, Ozmert 57 - Murići 35, Zajc 90+7/

Nedelja
Denizli – Malatija  2:0 (1:0)
/Jumlu 34, Berou 75/

Ankaraguču – Sivas  0:3 (0:0)
/Arslan 69, Jandaš 74p, Jatabare 91/

Galatasaraj - Genčlerbirligi 3:0 (2:0)
/Donk 3, Falkao 33, 69/

Ponedeljak
Bašakšehir - Gacijentep 3:1 (0:0)
/Kliši 51, Kahveči 63, Ba 76 - Ozer 72/

Kajzeri - Gectepe 1:0 (0:0)
/Mešanović 70/

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara