Paulo Fonseka (©Reuters)
Paulo Fonseka (©Reuters)

Fonseka iskren: Liverpul je moćan, a mi meki u odbrani, slabašni u duelima i biramo loše odluke

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 09:33

Posle Milanovog poraza na San Siru

Nije dobro krenulo ni u Seriji A, ali su se navijači ponadali posle 4:0 protiv Venecije. A kad je Kristijan Pulišić pogodio posle samo tri minuta igre u sudaru sa Liverpulom navijači su verovatno pomislili da će Rosoneri opet na krov Evrope. Problem je samo što je preko puta bio Liverpul, koji je Milanu brzo stavio do znanja koliko je sam vrh daleko.

Skoro pa rutinskih 3:1 uz golove glavom Ibrahime Konatea i Virdžila van Dajka, te krunu u liku Dominika Soboslaja. Paulo Fonseka mogao je samo da pruži ruku boljem.

Izabrane vesti

Igrali smo protiv Liverpula, a to je moćan tim. Dobro smo počeli, ali smo primilli dva gola posle prekida i to je promenilo utakmicu. Izgubili smo ravnotežu, psihički. Tim je izgubio samopouzdanje, stvorili su se problemi i nismo radili ono što smo vežbali na treninzima”, slegao je Fonseka ramenima posle meča.

Nekako potpuno ravnodušan. Kao da ga sve ovo nije iznenadilo. Kao da se pomirio s ulogom potčinjenog u evropskoj eliti.

Rekao sam igračima da na ovakvim utakmicama ovakve greške ne smeju da se prave. Istovremeno, moram da priznam da je LIverpul trenutno bolji tim od nas. Mi moramo da nastavimo da radimo kako bismo mogli da igramo 70, 80 ili 90 minuta dobrog fudbala, ne samo 20”.

U stvari, nisu imali ni 20. Možda su imali pet. Posle sve sve raspalo.

Kod prvog gola trebalo je da branimo čovek na čoveka. To smo pripremali za njihove štopere. Ili je to bar bio plan. Planirali smo i da Rafaelu Leau stvorimo prilike da može da igra jedan na jedan sa njihovim desnm bekom (Trentom Aleksander Arnoldom, prim.aut), jedva da smo uspeli jednom ili dva put možda”, utučen je Fonseka.

Međutim, možda se najviše videlo koliko je zaista utučen tek kada ga je Milanov bivši direktor Zvonimir Boban upitao da li su Tijani Rejnders i Ruben Loftus Čik profil igrača za sistem 4-3-3 koji Fonseka želi da nametne?

Poštujem svačije mišljenje, ali mislim da možemo da igramo u nekoliko različitih sistema. Problem je što smo trenutno previše meki u odbrani, slabašni u duelima i biramo loše odluke. A ja pokušavam da za naše veziste pronađem najbolje pozicije. Loftus može da igra desetku ili osmicu, Rejnders nije neko ko može da igra blizu uz Fofanu. Ne igramo mi 4-3-3 uostalo, uvek se tu ubacuje Pulišić recimo. I mislim da smo imali tri ili četiri dobre situacije u prvom poluvremenu, ali je poslednja lopta bila loša. No, s tom strukturom u odbrani, s dvojicom u vezi, dok Rejnders, Loftus i Pulišić kombinuju, tad smo bili najopasniji”.


tagovi

Paulo Fonsekaac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara