Fil Foden (©Reuters)
Fil Foden (©Reuters)

Foden privremeno napustio tabor engleske reprezentacije

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.06.24. | 18:33

Fudbaler Mančester Sitija se vratio kući iz porodičnih razloga

Kao da ih nije imao do sada, selektora Engleske Gereta Sautgejta zadesio je novi problem. Fil Foden morao je u sredu hitno da napusti kamp reprezentacije u Nemačkoj iz porodičnih razloga, navodi u saopštenju Fudbalskog saveza.

Uprkos kritikama na njegov račun, Foden je odigrao sve tri utakmice grupne faze, računajući i sinoćni remi sa Slovenijom, ali je dan kasnije morao da se vrati u domovinu.

Izabrane vesti

Iz tabora Engleske nisu otkrivali detalje osim što su odlazak 24-godišnjeg fudbalera na Ostrvo okarakterisali kao ‘privremeni’. To znači da bi Foden mogao da se vrati na vreme za utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva koju će Engleska odigrati u nedelju, 30. juna, ali je jasno da će u tom slučaju propustiti deo priprema za taj meč i rivala, koji još nije poznat.

Engleski mediji podsećaju da ovo nije prvi put da jedan engleski fudbaler napušta reprezentaciju usred velikog turnira. Rahim Sterling je morao da se vrati na Ostrvo iz Katara 2022. godine pošto su mu provalnici obili kuću, ali se vratio na vreme za meč četvrtfinala sa Francuskom i ušao u igru u drugom poluvremenu.

Foden je za seniorsku reprezentaciju odigrao 37 utakmica, postigao četiri i namestio osam golova, a u Nemačkoj je trebalo da bude jedna od najvećih uzdanica Gereta Sautgejta budući da je proglašen za igrača sezone u Premijer ligi, ali je kao i većina saigrača podbacio u grupnoj fazi turnira.


tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeFil Foden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara