Marselo (©Reuters)
Marselo (©Reuters)

Fluzao srlja u istorijsku propast

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.07.24. | 23:49

Brazil : Šampion Južne Amerike mogao bi da ispadne iz brazilske Serije A. Tim iz Rija noćas (01.00) gostuje povratniku u elitu, Krisijumi. Mano Menezes betz pobede posle povratka na klupu velikana s Marakane

U utakmici 16. kolo Serije A šampionata Brazila, noćas (01.00) na stadionu Eriberto Ulse u Santa Katarini sastaju se Krisijuma i Fluminense. Domaći znaju koliko je važno pokazati snagu u obračunu sa direktnim rivalom u borbi za pozicije koje garantuju opstanak u elitnom rangu, dok gost, kao zvanični prvak kontinenta srlja u istorijsku propast.

Istina, ne bi to bilo ništa čudno, jer ovo je Brazil, mnogi velikani su ispadali u Seriju B, ali nijedan nije doživeo tako vrtoglav sunovrat da samo posle godinu dana od kontinentalnog trona, ispadne u drugi stepen takmičenja. Iako ima bolji sastav, Fluminense nije pouzdan. Mnogo je utakmica bez pobeda, pod jakim pritiskom zbog poslednjeg mesta. Krisijuma je izgubila poslednju utakmicu.

Izabrane vesti

Tigrovi iz Santa Katarine u ovaj okršaj ulazi posle frustrirajuće igre i poraza od Vitorije, inače direktnog konkurenta u borbi za opstanak u nacionalnoj eliti i kao rezultat toga je pod velikim pritiskom da uspostavi kontrolu terena u svoju korist u ovom kolu. Ipak, sastav Klaudija Tensatija ostaje van zone ispadanja, ali svestan koliko je važno da ostvari novu pobedu što je pre moguće, posle poraza od 2:1 u Salvadoru. Na tom meču, Krisijuma nije bila u stanju da se predstavi na svoj najbolji način i na kraju je protraćila šansu da se udalji od zone ispadanja.

Njihov poslednji duel u domaćem sastavu odigrao se prošle nedelje, kada su ugostili Kruzeiro na stadionu Eriberto Ulse i tom prilikom su došli do minimalne pobede golom Janika Bolasija, nekadašnjeg napadača Bristola, Kristal Palasa, AstonVile, Evertona, Svonsija, ali i Lisabonskog Sportinga, kao Anderlehta, pri tom, uspevši da potpuno anuliraju napade protivnika. Iako nisu briljantni kod kuće, Krisijuma je tu najsigurniji u borbi za bodove, gde je neporažena na prethodne četiri utakmice, dobivši polovinu ovih duela, uz dva nerešena ishoda.

01.00: (2,05) Krisijuma (3,35) Fluminense (3,80)

Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, ostvarene su dve pobede, jedan remi, uz dva pretrpljena poraza, pobedivši Botafogo i Kruzeiro, pored nerešenog ishoda sa Internasionalom i poraza od Sao Paula i Vitorije. Klub se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa 16 bodova do sada, četiri boda više od Korintijansa, koji otvara zonu ispadanja u drugu nacionalnu diviziju. Igrajući kao domaći tim, Krisiuma ima nedavni učinak od dve pobede, dva remija i jednog poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Fluminensea, koja zauzvrat prolazi kroz katastrofalnu fazu gde je ove sezone je odigrala devet uzastopnih mečeva bez pobede. Neophodna im je hitna rehabilitacija kako bi stekli snagu u borbi za opstanak. Predvođeni trenerom Manom Menezesom, Fluzao i dalje traži prvu pobedu sa trenerom koji je nedavno stigao u klub, ali njihovi dosadašnji nastupi ne ukazuju na tako ohrabrujući scenario za noćašnji okršaj. Njihov poslednji duel bio je minimalan poraz od Fortaleze na Kastelau, ali ono što nastavlja da zabrinjava je to što su čitav meč bili bez mogućnosti da predstavljaju opasnost za protivničku odbranu, dok su u isto vreme bili veoma blizu da primi više od jednog gola. Pre toga, Trikolori iz Rija je već frustrirao svoje navijače nerešenim rezultatom 1:1 na Marakani, protiv Internasionala.

Fluminense će započeti meč koji važi za 16. kolo Serija A sa začelja sa samo sedam osvojenih bodova, isto koliko zaostaje za Kujabom, prvim timom van zone ispadanja, znajući da vreme prolazi i da je margina za oporavak sve manja. Trenutno je njihova kampanja druga najgora u istoriji ovog nadmetabnja. Štaviše, tim nije postigao gol u pet od poslednjih šest utakmica. Ukratko, njihove poteškoće su više nego zabrinjavajuće, jer kao gosti, imaju pet poraza u nizu, nakon što su čak četiri utakmice odigrali bez postignutog gola. U poslednjih pet zvaničnih mečeva zabeležen je samo jedan remi, uz četiri poraza. Jedini bod imali su posle nerešenog ishoda sa Internasionalom, pored poraza od Fortaleze, Gremija, Vitorije i Flamenga.

01.00: (1,58) Flamengo (3,90) Fortaleza (6,00)

Osim što ima najlošiju kampanju u generalnom plasmanu, Fluminense ima i najlošiju kampanju kao gost nakon što je poražen na terenu u svih sedam mečeva odigranih od početka šampionata. Iako u svom timu imaju nekoliko igrača visokog tehničkog nivoa, Trikolori iz Rio de Žaneira još uvek nisu uspeli da se uklope kolektivno ove sezone, a dolazak Mana Menezesa nije imao trenutni efekat koji se očekivao. Zbog različitosti u rangovima takmičenja, poslednji okršaj ova dva tima, mogli smo videti pre tri godine u Seriji A, kada je Fluminense pred svojim navijačima na Marakani savladao rivala iz Santa Katarine sa 3:0.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 1 - 16. KOLO

Sreda

Atletiko Paranaense – Baija 1:3 (0:2)

/Di Jorio 61 – Everaldo 10, Bil 16, Žuba 79/

Vasko da Gama – Korintijans 2:0 (0:0)

/Piton 55, Sforca 90+5/

Petak

00.30: (1,40) Palmeiras (4,60) Atletiko GO (8,00)

01.00: (2,05) Krisijuma (3,35) Fluminense (3,80)

01.00: (1,58) Flamengo (3,90) Fortaleza (6,00)

02.30: (2,45) Atletiko Mineiro (3,15) Sao Paulo (3,05)

02.30: (2,80) Vitorija (3,05) Botafogo (2,70)

Odloženo

RB Bragantino - Internasional

Kujaba - Žuventud

Gremio - Kruzeiro

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilKrisijumaFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara