(©Reuters)
(©Reuters)

Flikova Nemačka: Broj udaraca ka golu - 75; prosečan posed lopte - 75% (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.09.21. | 22:51

E sad, kakav reper mogu da budu reprezentacije poput Jermenije, Islanda i Lihtenštajna...

Tri utakmice - tri lagane pobede pod Hansijem Flikom. Postignutih 12, nijedan primljen gol. Nisu Lihtenštajn (2:0), Jermenija (6:0) i Island (4:0) pravi reper snage nemačkog sastava otkako ga je preuzeo novi selektor, ali nema sumnje da će ambijent oko nacionalnog tima nakon ove reprezentazivne akcije - a nakon još jednog razočarenja na velikom tamkmičenju - biti neuposredivo bolji.

Manšaft očekivano drži prvu poziciju u laganoj grupi J i niko ne sumnja da će superiorno overiti plasman na Mundijal u Katar, vrlo moguće već polovinom narednog meseca. Otuda sam večerašnji rezultat u Rejkjaviku ide u drugi plan. Kao i u prethodna dva susreta Nemačka je rutinski odradila posao, slavila golovima Serža Gnabrija, Antonija Ridigera, Leroja Sane i Tima Vernera, ali ono što posebno "upada u oko" jesu neki periferni statistički podaci.

Izabrane vesti

A oni kažu:

Flikova Nemačka je u poslednjih 270 minuta uputila 75 udaraca ka golu rivala!

I Flikova Nemačka je u proseku imala posed lopte 75%!

Hansi Flik je za ovu akciju vratio u nacionalni tim Marka Rojsa, kog očito planira za neku od vodećih uloga u Kataru. Koliko je to dobar potez i kako planira da uklopi kapitena Dortmunda sa Tomasom Milerom (koji ovoga puta nije pozvan) ostaje da vidimo. Ali da bi to mogao da bude zanimljiv miks - nema sumnje. Stigao je Flik i da isforsira frustriranog Leroja Sanea (na ova tri meča dva gola i asistencija), možda i da mu da neophodna krila za dalji tok sezone, odnosno da raspuca Tima Vernera i pored novih neverovatnih promašaja.

Kao što je, recimo, bio ovaj večerašnji...

Uspeo je međutim malerozni napadač Čelsija da posle Lihtenštajna i Jermenije zatrese i mrežu Islanda u samom finišu utakmice. Svaku od ove tri utakmice nekadašnji golgeter RB Lajpciga odigrao je od prvog do poslednjeg minuta, tako da nema sumnje da ga novi selektor sprema za startnog špica na predstojećem Mundijalu.

Bajernova osovina Kimih - Gorecka - Gnabri - Sane trebalo bi da ostane netaknuta (a kako funkcioniše najbolje smo videli kod večerašnjeg prvog pogotka, akcija Zile - Kimih - Sane - Gnabri), ali potvrdio je Flik pre svega izmenama u sva tri duela da će nastaviti prema planu podmlađivanje nacionalnog tima kroz uvođenje u sistem trojice najtalentovanijih nemačkih igrača - Džamala Musijale, Florijana Virca i Karima Adejemija.

Kai Haverc ima poverenje novog selektora, Ilkaj Gundogan je tu da uskoči kad bude bilo potrebno iskustvo, da se stane na loptu. Tamo gde Flik i dalje luta jeste poslednja linija koju će pokušati da "pronađe" do kraja kvalifikacionog ciklusa. Zile i Ridiger trenutno su na pol pozicijama za štoperske pozicije, dok će se za bočne tek nadmetati Baku, Raum, Kerer, Hofman, Klosterman, Gosens...

GRUPA J

Jermenija – Lihtenštajn 1:1 (1:0)

/Mhitarijan 45+5 pen – Frik 80/

Island - Nemačka 0:4 (0:2)

/Gnabri 5, Ridiger 24, Sane 56, Verner 89/

Makedonija - Rumunija 0:0



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara