Flik najavio rotacije i poručio: Jedva čekam da osetim Marakanu

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.11.19. | 18:29

"Držim otvorene sve mogućnosti. Da, nekim igračima je potreban predah, nekima da ostanu u ritmu. Zbog toga moramo da budemo pažljivi"...

Pod vođstvom Hansija Flika Bajern je vratio svoj prepoznatljivi identitet, što je lepo primetio i trener Crvene zvezde Vladan Milojević. U to da će nemački velikan izgledati dobro na travi beogradske Marakane ne sumnja niko. Prosto, radi se o vrhunskom timu, jednom od pet najbolji na svetu, ali među armijom navijača Crvene zvezde ipak provejava optimizam da bi njihovi mezimci mogli da prirede čudo poput onog protiv Liverpula. I sportski je to. Koliko se podudara s realnošću, međutim, druga je tema.

Nadaju se sasvim sigurno i navijači i stručni štab srpskog šampiona da bi možda šansu mogla da im poveća odluka trenera Flika da napravi određene rotacije u ekipi. Tako nešto on je najavio, a u kojoj će meri sprovesti u delo - ostaje nam da vidimo.

Izabrane vesti

 Kimih: Gledali smo navijače Zvezde na video klipovima, pomalo sam iznenađen...
 Gorecka: Uvek nam je cilj da protivniku damo što više golova

Za sada je izvesno da David Alaba ispoda iz starnih 11 pošto nije ni doputovao u Beograd. Kao logična zamena nameće se Džerom Boateng, pošto je Austrijanac usled povreda Lukasa Ernandeza i Niklasa Zulea, a od odlaska Kovača, igrao na štoperskoj poziciji. 
"Džerom je trenirao vrlo dobro tokom reprezentativne pauze i spreman je da zaigra sutra. Ali još nisam odlučio ko će igrati umesto Alabe".

Nemački novinari pitali su da li je vreme da Tijago Alkantara startuje, prvi put otkako je Flik preuzeo tim...
"Tijago je povredio zglob, ali u redu je, spreman da pomogne. On je igrač na koga uvek možete da računate, ima vrhunske kvalitete i srećan sam što ga imamo u ekipi".

A sada malo konkretnije - hoće li biti većih promena u timu?
"Držim otvorene sve mogućnosti. Da, nekim igračima je potreban predah, nekima da ostanu u ritmu. Zbog toga moramo da budemo pažljivi".

Hansi Flik dobio je nekoliko pitanja o pojedincima iz svog tima. I odgovorio je na svako. Tomas Miler igra kao preporođen otkad ste došli?
"Da, igra na vrhunskom nivou i zato nam je veoma važan. On jako dobro razume sve taktičke zamisli, vodi saigrače na terenu". 

Mladi Alfonso Dejvis se ozbiljno nameće?
"Alfonso radi vrlo dobro, posebno je dobar bio protiv Dortmunda. Ako se popravi u ofanzivi biće sjajan igrač. Bajern Minhen je pravi klub za njega, imaće šansu da igra i da se razvija".

Aktuelni trener Bajerna dva puta je propustio priliku da dođe na naš najveći stadion kao igrač i odmeri snage sa Crvenom zvezdom. Kada su crveno-beli igrali protiv Kelna 1989. on je bio u Bajernu. Dve godine kasnije, kada je Bajern dolazio u Beograd na onaj legendarni meč polufinala Kupa šampiona, Flik je prešao u Keln...
"A da, tada sam bio u Keln... To je bilo mnogo davno. Ne mogu da se setim detalja, ali znam da su reakcije u Nemačkoj bile snažne. Bio je to veliki podvig Crvene zvezde".

Ni Flika nije zaobišlo pitanje o Marakani...
"Svi znaju da je atmosfera na ovom stadionu posebna. Ovde su padali veliki klubovi. Radoznao sam da to osetim i zato se radujem sutrašnjem danu. Utakmica će u takvom ambijentu biti teška za nas", zaključio je trener Bajerna pre nego što je poveo igrače da osete travu stadiona Rajko Mitić.

Foto: MN Press 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara