Flik doneo odluku: Ansu Fati na novom početku, daleko od Barse

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 17:07

Ali Katalonci se i dalje nadaju da bi mogao da realizuje potencijal koji je nagovestio još pre četiri godine

Mnoge igrače je probudio, mnogim momcima iz La Masije ukazao šansu u prvom timu; malo je onih što kod njega ne izgledaju bolje nego pre nekoliko meseci, jedino Ansu Fati (21) nije uspeo da se nametne, da napravi iskorak. Otuda ne čudi što je Hansi Flik teška srca doneo odluku da mladi ofanzivac može da promeni sredinu u januaru.

Kako javlja nekoliko španskih ozbiljnih medija, Fati neće biti prodat, već je ideja da bude poslat na pozajmicu u neki od klubova Primere, kako bi skupljao minute i napravio kvalitetnu pripremu za iduću sezonu.

Izabrane vesti

Momak poreklom iz Gvineje Bisao odigrao je samo 28 minuta otkako je nemački stručnjak preuzeo ekipu. Sve u Ligi šampiona. Zbog povrede stopala on je pripustio prvih pet ligaških mečeva, da bi u poslednja tri bio na klupi.

Madridski Sport navodi da je Sevilja pokazala interesovanje za Fatija, a da se ljudima iz Barselone dopada ideja da doskora jedan od najvećih talenata svetskog fudbala od januara do juna igra na pozajmici na Sančes Pishuanu.

Ansu Fati puno je obećavao kada se pojavio. Nakon samo nekoliko utakmica cena mu je skočila u nebesa. Pre četiri godine, procenjen je na neverovatnih 80.000.000 evra, da bi se potom srozala na sadašnjih 25.000.000. Činjenica da su ga na Nou Kampu proglasili za legitimnog naslednika Lionela Mesija, pa mu potom dali i 'desetku', očito nije pomogla. Štaviše, biće da je predstavljala ogromno breme na plećima tada 17-godišnjeg momka, koji je poslednje tri godine praktično stagnirao.

Podsetimo, prošlu sezonu Fati je proveo u Brajtonu i na 30 utakmica u svim takmičenjima postigao četiri gola. Deluje da bi u Sevilji trebalo da se nađe na novom početku.


tagovi

Ansu Fati

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara