Bruno Enrike i Kajo Paulista (©Reuters)
Bruno Enrike i Kajo Paulista (©Reuters)

Fla-Flu u Sao Paulu: Flamengo bez reprezentativaca, Fluminense u ćorsokaku

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.07.21. | 20:01

Brazil 1: Mengao i Fluzao u velikom derbiju 9. kola Serije A traže izlazak iz krize

Fla-Flu derbi Rio de Žaneira igra se večeras u Sao Paulu. Dok se Marakana priprema za finale Kopa Amerike, Flamengo i Fluminense se sastaju ove nedelje u međusobnom 434. obračunu u sklopu 9. kola brazilske Serije A, u Areni Neo Kimika (21.00).

Flamengo na teren izlazi s pogledom na najbolju četvorku, i sa čak do tri utakmice manje od direktnih protivnika za mesto u Kopa Libertadores. Sa 12 bodova iz šest utakmica Mengao je trenutno sedmoplasiran i kao glavnu novinu imaće povratak Dijega Alvesa. Fluzao, s druge strane, nije pobedio četiri utakmice i proživljava svoj najgori trenutak u sezoni, što dodatno pojačava pritisak za derbi. Sa 10 osvojenih bodova ekipa Rožera Mašada je na 13. mestu na tabeli, a on će uz oporavljene Samuela Ksavijera i Kaja Pauliste pokušati da ponovo otkrije put do pobede.

Izabrane vesti

21.00: (1,78) Flamengo (3,50) Fluminense (4,90)

Kriza je u Flamengu, a krenulo je obećavajuće. Rubronegri su odbranu trona započeli trijumfom nad Palmeirasom, potom savladali i Ameriku Mineiro, u dvomeču brazilskog Kupa rutinski eliminisali Koritibu, pride otišli u nokaut fazu Kopa Libertadores kao lideri grupe, bez poraza, a onda - dva neuspeha u nedelju dana.

U ludom meču na Marakani RB Bragantino je u osmom minutu nadoknade naneo Flamengu prvi poraz u sezoni, da bi ga sedam dana kasnije - između dobio Fortalezu - minimalnim rezultatom "tukao" i novi prvoligaš Žuventud, pa se šampion nalazi u sredini tabele, mada, zbog kontinentalnih obaveza ima i dve utakmice manje od većine rivala.

Razlog za rezultatsku krizu prvenstveno leži u odsustvu ključnih igrača. Gabrijel Barbosa, Đorđijan de Araskaeta, Maurisio Isla i Everton Ribeiro su otišli na Kopa Ameriku, dok je Rodrigo Kajo povređen, što se negativno odrazilo na učinak.

Fluminense tih briga nema, ali se iako gotovo kompletan i te kako muči na startu sezone. Pošto je u nokaut fazu Kopa Libertadores otišao kao pobednik grupe, Flu je beležio postepeni pad forme. Na osam utakmica u prvenstvu ostvario je samo dve pobede, nijednu u poslednja četiri meča i već sada zaostaje za vodećima. Priključak će pokušati da uhvati u okršaju sa gradskim rivalom, čuvenom Fla-Flu derbiju, u kojem je poražen pre nešto više od mesec dana u finalu Karioka šampionata i sigurno je željan osvete.

Ako ona izostane, golovi ne bi smeli. Na sedam od poslednjih devet međusobnih susreta viđen je makar po gol na obe strane, uz pet pobeda Flamenga i samo dva slavlja Fluminensea.

Rožerio Seni nema miran san već nedeljama. Dijego Ribas je zadobio povrede kolena i skočnog zgloba u pobedi nad Kujabom i nije u konkurenciji za tim uz već pomenute učesnike kontinentalne smotre, dok su pod znakom pitanja Bruno Enrike i Vitinjo. Na drugoj strani, Mašado ne može da računa na iskusnog napadača Raula Bobadilju i Abela Ernandeza koji su povređeni, dok Džon Kenedi nije dovoljno spreman posle pauze uslovljene virusom korona.

BRAZIL 1 - 9. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Santos 2:0 (0:0)

/Paulo 55, Karlos 90+4/

Atletiko PR - Fortaleza 2:1 (2:0)

/Terans 2, Mateus Babi 9 - Tores 86/

Nedelja

Korintijans - Internasional 1:1 (0:1)

/Žo 80 - Edenilson 40pen/

Šapekoense - Baija 0:2 (0:0)

/Žilberto 67, Rodriginjo 69/

21.00: (1,78) Flamengo (3,50) Fluminense (4,90)

21.00: (4,80) Sport Resife (3,45) Palmeiras (1,80)

23.15: (1,90) Seara (3,35) Žuventud (4,40)

23.15: (4,40) Kujaba (3,40) Atletiko Mineiro (1,88)

23.15: (2,55) Sao Paulo (2,95) RB Bragantino (3,05)

Ponedeljak

01.30: (1,77) Gremio (3,50) Atletiko GO (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Fla - Flu derbiFlamengoFluminenseJužna AmerikaBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara