FK Loznica: Predsednik pričao da je „završavao“ utakmice da bi podigao moral igračima

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 15:19

„Svlačionica je mesto gde uvek postoji previše emocija i naboja“, uveravaju iz srpskoligaša sa Lagatora

Snimak je postao viralan. Fudbalska Srbija uverila se u govor iz svlačionice Loznice, imao je na tu temu štošta da kaže predsednik Profesionalnog sindikata fudbalera „Nezavisnost“, Mirko Poledica, a dok čekamo reakciju zavničnika, iz člana Srpske lige „Zapad“ uveravaju da sve što se dešava ove sedmice ima za cilj kreiranje afere i nanošenje štete klubu sa Lagatora.

Podsetimo, na snimku se čuje kako lice, za koje i u samoj Loznici potvrđuju da je reč o predsedniku Vlastimiru Lukiću, u jednom trenutku pominje da „kupuje“ mečeve, te pita fudbalere da li znaju gde bi ekipa bila da „nismo mi završavali utakmice“.

Izabrane vesti

Dok deo javnost smatra da je to dovoljno uverljivo da se konstatuje kako je reč o nedozvoljenim radnjama, u samoj Loznici se, u formi saopštenja za javnost, brane uveravajući da je prvi čovek kluba te reči izgovorio kako bi „podigao moral ekipi“.

Saopštenje Loznice objavljujemo u celosti, uz neophodnu redakcijsku odbradu teksta.
Loznica naoštrije odbacuje sve optužbe i insinuacije da je bilo ko od rukovodećih ljudi kluba učestvovao u nečasnim i nesportskim radnjama koje nam se ovih dana stavljaju na teret u pojedinim medijama. Pokušaj da se na osnovu audio snimka iz svlačionice kluba iskonstruiše afera i nanese šteta kako predsedniku tako i samom klubu, najmanju ruku je zlonamerna. Govor predsednika Vlastimira Lukića imao je za isključivi cilj da ekipu trgne iz letargije i podigne moral igrača pred važne utakmice koje su očekivale klub u borbi za opstanak u srpskoligaškom društvu. U sportskom smislu, svlačionica je mesto gde uvek postoji previše emocija i naboja i uprava kluba izražava žaljenje što je deo sportske javnosti na pogrešan način svhatio nastup predsednika Loznice.

Želimo da istaknemo da je naš predsednik Vlastimir Lukić dugogodišnji sportski radnik i fudbaler Loznice iz najslavnijih dana omladinske selekcije koja se ravnopravno takmičila sa najvećim fudbalskim klubovima u Srbiji. Pod vođstvom Vlastimira Lukića naš klub se stabilizovao kako na sportskom tako i na organizacionom polju.

Kao jedan od najstarijih fudblskih klubova u zemlji, koji ove godine obeležava 100 godina postojanja, uvek smo bili prepoznatljivi po fer-pleju, sportskoj borbi i poštovanju protivnika sa kojima smo se u bogatoj istoriji sastajali i tako će biti i u budućem“, piše u saopštenju Loznice.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara