Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Fjorentina zvanično: Dušan Vlahović odbio najveći ugovor u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 11:20

Saopštenje potpisao predsednik Komiso

Pregovori Fjorentine i Dušana Vlahovića oko potpisivanja novog ugovora zapali su u ćorsokak iz kojeg, izgleda, nema puta dalje.

Da su dve strane udarile u zid pokazalo je i saopštenje Ljubičastih koje je danas potpisao predsednik kluba Roko Komiso, a u kojem je rekao da je srpski napadač odbio ugovor kakav niko nikad u istoriji Viole nije imao.

Izabrane vesti

Možda se sada u Firenci kaju što letos nisu prihvatili neku od brojnih ponuda koje su imali za Vlahovića, a najgore će biti po njih ako sledećeg juna, kada budu primorani da prodaju igrača, Dušan ode u Juventus, najomraženijeg rivala. A Tutosport na današnjoj naslovnoj strani bruji da su crno-beli označili srpskog golgetera kao metu broj jedan za naredni letnji prelazni rok.

U saopštenju koje je potpisao Komiso stoji:

„Od mog dolaska u Firencu uvek sam obećavao našim navijačima da ću biti iskren prema njima i da nikada neću davati obećanja koja ne mogu da održim. Zato bih voleo da iznesem nove informacije fanovima Ljubičastih oko teme o kojoj se mnogo priča i piše poslednjih dana. A to je novi ugovor sa Dušanom Vlahovićem.

Kao što znate, Fjorentina je iznela veoma važnu ponudu igraču, predložila mu je ugovor po kojem bi bio najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba. Naša ponuda je, štaviše, u nekoliko navrata povećavana da bi se prihvatili zahtevi kako Dušanovi, tako i njegove pratnje, ali i pored naših najvećih napora, predlog novog ugovora nije prihvaćen.

Prethodnih nedelja dok sam bio u Firenci lično sam se potrudio da dođemo do rešenja koje bi moglo da zadovolji i igrača i klub, ali na moju veliku žalost, naši pokušaji i svi napori nisu nagrađeni. Posle svega ostaje za mene i Fjorentinu da prihvatimo volju igrača i njegove pratnje i da posledično nađemo najprihvatljivije i najadekvatnije rešenje za naredni period, da bismo nastavili ovu novu i uzbudljivu sezonu na najbolji mogući način.

U svakom slučaju, Dušan Vlahović ima ugovor koji ga vezuje za Fjorentinu još 21 mesec i mi smo sigurni da će igrač, kao što je i do sada to činio, dati doprinos da pomogne timu u ostvarenju ciljeva, pokazujući profesionalizam po kojem se prepoznaje od dana kada je došao u Firencu, sa potpunim poštovanjem prema navijačima“.

Na pregovore je, reklo bi se, stavljena tačka. Ostalo je da Vlahović nastavi da trese mreže u ljubičastom dresu, a onda sledećeg leta će uslediti rastanak. Samo je pitanje na koju će stranu sveta: put Torina, Mančestera, Madrida...


tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara