Fjorentina posle Boatenga i Riberija krenula po Berardija

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 16:47

Biće to zanimljiv tim...

Fjorentina je dovođenjem Franka Riberija napravila pravi bum u Italiji. Bez obzira što se radi o veteranu, nekadašnji francuski reprezentativac i jedan od najboljih igrača Bajerna u 21. veku i dalje je velika zvezda, ali lako bi moglo da se dogodi da tu ne bude kraj kada su u pitanju zvučna pojačanja Viole. 

Kako danas javljaju pojedini mediji na Apeninima pregovori čelnika sa Artemio Frankija i iz Sasuola oko Domenika Berardija napredovali su do te faze da je Fjorentina uputila zvaničnu ponudu i sada se čeka odgovor kluba iz Ređo Emilije. 

Izabrane vesti

Nije precizirano kojom dinamikom bi bilo isplaćeno, ali Viola je spremna da za povremenog reprezentativca Italije iskešira čak 32.000.000 evra. Ideja je da Berardi prvo bude pozajmljen, a da Ljubičasti kroz godinu dana u potpunosti otkupe njegov ugovor. 

Sasuolo se ne protivi transferu, želi da proda Berardija jer je njegova vrednost u padu u poslednje dve godine, a to je uzrokovano lošim učinkom. Nakon dve sjajne uvodne sezone u Kalču, kada je bio dvocifren što se tiče pogodaka (16 i 15), usledile su značajno slabije igre. Pritom, više se i ne radi o mladom igraču, već o zrelom ofanzivnom vezisti koji bi trebalo da vuče svoj tim. 

U Firenci su očito ubeđeni da bi Berardi mogao da procveta kod njih. I verovatno su u pravu, pošto ni sam Berardi ne krije da se zasitio Sasuola.

Fjorentina je u ovom prelaznom roku pored Riberija dovela još Kevina Prinsa Boatenga, Aleksu Terzića iz Crvene zvezde, Lirolu, Pulgara iz Bolonje za 10.000.000, a vratio se i Milan Badelj

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara