Žonatan Ikone (©AFP)
Žonatan Ikone (©AFP)

Fjorentina dogovorila dolazak Lilovog Ikonea za 15.000.000 evra plus procente

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.12.21. | 09:15

Pojačanje za Violu na desnom krilu

Najveća borba u Firenci vodi se oko Dušana Vlahovića, ali gazda Roko Komiso uporedo radi i na ostalim pozicijama. Pa je tako prema izveštajima iz Italije već ugovoren januarski dolazak Lilovog krilnog napadača Žonatana Ikonea.

Gotovo svi relevantni izvori sa Apenina, a i mnogi iz Francuske, navode da će Viola za 23-godišnjeg fudbalera platiti oko 15.000.000 evra fiksno i pride Lilu ostaviti procente od naredne prodaje igrača.

Izabrane vesti

Treba reći da se Ikone ne razvija onako kako se očekivalo. U prvoj sezoni u Lilu posle 5.000.000 evra vrednog transfera iz Pari Sen Žermena postigao je tri gola i imao 11 asistencija, u drugoj je stao na četiri plus sedam, u prethodnom takmičarskom ciklusu – sedam golova i sedam nameštenih.

20.45: (1,70) Lacio (3,80) Udineze (5,70)

Ove sezone pak samo jedan gol i jedna asistencija.

Fjorentinin prvi pik je inače bio Sasuolov Domeniko Berardi, ali kako Neroverdi nisu hteli ni da razmišljaju o obeštećenju manjem od 30.000.000 evra, sportski direktor Danijele Prade se okrenuo Ikoneu i po svemu sudeći ekspresno završio posao.

Što se tiče Vlahovića, u Italiji i dalje pričaju da se interesuju Juventus, Arsenal i Totenhem, da je uprava Viole obnovila kontakte sa menadžerom Darkom Ristićem, ali da okruženje srpskog fudbalera nikako ne želi rastanak u januaru. Fjorentina pak razmišlja u tom smeru, jer bi prodaja na leto, godinu dana pre isteka ugovora, značajno smanjila prihode.


tagovi

Džonatan IkoneZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara