Fiorentina dovodi povređenog napadača Đenove od 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 22:21

Grifoni će sav novac uložiti u dovođenje Soumaoroa

Kada je kupovao Fiorentinu, Roko Komiso je obećao da će ulagati u klub i da od navijača samo traži strpljenje. Od tada je u klub došao veliki broj igrača, među kojima su i Riberi, Boateng, Pulgar pa i Kutrone kao poslednji na listi koja bi mogla da bude duža za još dva imena, Kristijana Kuamea (22) i Alfreda Dankana (26).

Sa Kuameom je navodno već sve dogovoreno. Fiorentina će Đenovi morati da plati 10.000.000 evra uz bonuse, dok će u sklopu transfera na šestomesečnu pozajmicu put Marasija krilni igrač Viole Rikardo Sotil (20). Napadač Grifona lekarske preglede obaviće koliko sutra, ali i ako ih uspešno prođe neće moći da nastupa za tim Đuzepea Jakinija jer je još u novembru pokidao prednje ukrštene ligamente, pa otud cena od “samo“ 10.000.000 evra. Pre povrede, Kuame je za Đenovu odigrao 12 utakmica i postigao pet golova uz tri asistencije.

Izabrane vesti

Novac od prodaje tim Davidea Nikole proslediće na račun Lila, jer je za istu sumu dogovorio dolazak 27-godišnjeg defanzivca Lila Adamu Soumaoroa.

Drugi transfer na kome rade čelnici Viole jeste dovođenje Alfreda Dankana iz Sasuola. Klubovi su se na današnjem sastanku usaglasili oko uslova i kako je Đovani Karnevali izjavio, posao će biti ozvaničen sutra. Vezni fudbaler potpisaće ugovor do 2024. godine, zarađivaće 1,5 miliona po sezoni uz bonuse, dok će Sasuolu na ime obeštećenja pripasti 15.000.000 evra. Jaćini je već upoznat sa kvalitetima 26-godišnjeg veziste iz perioda kada je vodio Neroverde. Dankan je ove sezone na 13 utakmica zabeležio 5 asistencija i jednom zatresao protivničku mrežu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara