Filkrug na meti Menhengladbaha, ali realnije je da Verderove zahteve ispuni neki od engleskih klubova

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 04:19

Ostanak na Vezeru najmanje verovatan...

Prošle sezone igrao je Cvajtu i malo ko je van granica Nemačke znao za njega. A onda od leta prošle godine sve se izokrenulo u životu Niklasa Filkruga (30). Počeo je da rešeta u dresu Verdera, dobio poziv za Mundijal u Kataru, na prvih šest utakmica za nacionalni tim postigao isto toliko golova. Trenutno je prvi strelac Bundeslige i jedan od najtraženijih napadača u Evropi.

Filkrug, izvesno je, neće ostati na Vezeru naredne sezone. Njegova tržišna cena dostigla je maksimum i čelnici Verdera će to pokušati da iskoriste. Kako pišu nemačke kolege, klub sa severa Nemačke usled loše finansijske situacije mora da proda najboljeg igrača, za kog će planira potraživanje od čak 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Imajući u vidu Filkrugove godine zaista velika cifra, međutim s epitetom najboljeg strelca Nemačke (ukoliko ga zadrži do kraja sezone) i statusom prvog napadača Pancera, nije nemoguće 'upecati' neki od manjih engelskih klubova.

Ipak, za sada najkonkretnije interesovanje pokazuje Borusija iz Menhengladbaha kojoj je potreban napadač da odmeni Markusa Tirama, koji na leto odlazi kao slobodan igrač. Jasno je da Gladbah teško može da plati pomenutu cifru, ali u klubu veruju da bi kroz pregovore mogli da je smanje.

Sportiski direktor Ronald Virkus već je razgovarao sa trenerom Danijelom Farkeom o Filkrugu i dobio zeleno svetlo da započne pregovore sa Verderom. Navodno, Farke želi da ima 'tešku' devetku iduće sezone.

Prethodnih nedelja pisalo se i o interesovanju pojedinih italijanskih klubova za nemačkog napadača. U prvom planu u medijima najčešće je bio Torino, koji merka i Filkrugovog partnera iz špica napadača Marvina Dukša.


tagovi

Niklas Filkrug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara