Đuričić (© Reuters)
Đuričić (© Reuters)

Filip Đuričić: Hteo sam da batalim fudbal, razumeo me čovek koji je igrao „desetku“

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 14:11

Srpski reprezentativac postavio dva velika cilja do kraja karijere

Jedan poziv menja sve. Koliko puta rečeno, koliko puta napisano i svaki put – istinito. Kako sudbina vuče konce nekim čudnim prstima uverio se na ličnom primeru i Filip Đuričić, trenutno jedan od bitnijih igrača Sasuola, najprijatnijeg iznenađenja Serije A.

Sad je „na konju“, igra redovno, trese mreže, deli asistencije, međutim, kad se tek preselio u Italiji bio je na mukama. Sve dok ga nije kontaktirao Roberto de Zebri, dao mu slobodu u igri i učinio ga srećnim. Što baš i nije bio slučaj kad je stigao u Đenovu.

Izabrane vesti

Neko drugi bi na mom mestu batalio fudbal pre tri godine“, priseća se srpski reprezentativac tokom razgovora sa rimsku Republiku. „Bio sam u Sampdoriji, a nisam igrao, iako sam stigao na pozajmicu iz Benfike, koja me platila 8.000.000 evra. I to pre ovih današnjih, bolesnih, cena. Kazao sam sebi: „dižem ruke“. Bili su to najteži trenuci moje karijere kad me je Roberto de Zebri pozvao u Benevento. Čak ni ja nisam bio siguran da li želim u klub, koji je maltene u januaru ispao iz Serije A“.

Popularne Veštice su se na kraju takmičarske 2017/18 survale u Seriju B i tek ove godine se vratile, ali je De Zebrijev rad u Kampanji prepoznat, napadački i smeo fudbal oduševio publiku na Apeninima, usledio je poziv u Sasoulo i jedan od prvih poteza trenera posle promocije bio je novi poziv Đuričiću. Ovoga puta da mu se pridruži na Mapei stadionu.

Da De Zebrija nisam upoznao ne bih sad bio u Sasuolu. Obećao je da će me vratiti u ritam i održao je reč. I sam je igrao „desetku“, razume me bolje od ostalih. Mogao sam i ranije da da igram na ovom nivou, zavisilo je sve od mene, ali sad sam postavio nove zadatke u karijeri“.

U skladu su sa talentom i potencijalom kakav je 28-godišnji Obrenovčanin prezentovao s početka karijere.

„Moj cilj je da se vratim u veliki klub, po mogućstvu neki koji će se takmičiti u Ligi šampiona. Osim toga, želim sa reprezentacijom Srbije da se plasiram na neko veliko takmičenja, poput Mundijala ili Prvenstva Evrope“.

Đuričić je ove sezone odigrao deset utakmica, postigao tri gola i zaslužan je što italijansko prvenstvo u liku Sasuola opet ima osveženje kakvo je, primera radi, lane bila Atalanta.

Od malena sam gledao Seriju A, jer se to takmičenje prati više od, recimo, Bundeslige i Pirmere. Uvek sam imao uzore, ugledao sam se na Kaku, ali i Dejana Stankovića, čiji dres Lacija, dobijen dok sam bio dečkić, i dalje čuvam“, uverava Đuričić.

 


tagovi

Filip ĐuričićRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara