Filip Stuparević
Filip Stuparević

Filip Stuparević napušta Domžale, naredna destinacija Škotska

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 02:41

Srpski napadač postigao dogovor sa tamošnjim prvoligašem Madervelom o dvogodišnjoj saradnji

Šest golova i dve asistencije. Ne previše, ali dovoljno da Filip Stuparević napravi novi korak u karijeri. Srpski napadač će posle samo jedne sezone napustiti Domžale i još jednom se otisnuti na Ostrvo, s tim da se neće vratiti u Englesku, već će karijeru nastaviti nešto severnije - u Škotskoj.

Slovenački Football Planet piše da je Stuparević postigao dogovor sa tamošnjim prvoligašem Madervelom u koji bi trebalo da stigne bez obeštećenja, budući da mu je istekao ugovor sa slovenačkim klubom.

Izabrane vesti

Kada je prošlog septembra stigao u Domžale Stuparević je potpisao ugovor na godinu dana, a pošto mu se ukazala prilika za promenom sredine, bivši omladinski reprezentativac Srbije odlučio je da je iskoristi. Iz tabora slovenačkog kluba uložili su ogromne napore da ga zadrže u timu i za narednu sezonu, ali kako piše pomenuti portal, nisu mogli da pariraju ponudi Madervela sa kojim je Stuparević sklopio saradnju na dve sezone uz opciju produžetka na još toliko.

Madervel je prethodnu sezonu završio na devetoj poziciji škotskog prvenstva, a najzaslužniji za to što je ekipa izbegla ozbiljniju borbu za opstanak je Tio Ber. Kanadski napadač stigao je letos u klub bez obeštećenja iz Sent Džonstona i sa 15 golova i šest asistencija navodno skrenuo pažnju novopečenog bundesligaša Sankt Paulija, odnosno tri neimenovana kluba iz Čempionšipa.

Bler će, dakle, izvesno napustiti tim i Madervelu doneti čist dobitak, a njega će na Fir Parku odmeniti Stuparević. Nekada veliki talenat srpskog fudbala i najmlađi debitant u Mozzart Bet Superligi Srbije je posle neuspešne epizode sa Votfordom igrao je još u češkom Pribramu, Metalcu iz Gornjeg Milanovca da bi golgeterski instinkt pokazao u Emiratima gde je na 15 mečeva prošle sezone postigao 20 golova nastupajući za Al Arubu.


tagovi

Filip StuparevićLetnji prelazni rok 2024MadervelDomžale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara