Filip Đuričić zna kako je Sasuolo efikasniji od Juvea: Srušiće ih Inter! Dogodine...

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.11.19. | 19:56

O napadačkom fudbalu De Zerbija, golovima Interu i Veroni i statistici u modernom fudbalu

Možda nije (još) melem za oči kao kad je na klupi sedeo Euzebio di Frančesko. Možda nije ni prvi vrhu tabele kad je sa potonjim trenerom Rome izborio Ligu Evrope, ali i ovaj Sasuolo odudara od stereotipa da se u Italiji igra dosadan i zatvoren fudbal. Naprotiv.

Sastav iz Ređo Emilije je, posle Atalante, verovatno najlepši za gledanje, jer je vatromet golova zagarantovan. Na mečevima učesnika Lige šampiona mreže su se tresle 48 puta, dok je ekipa Roberta di Zerbija druga u Seriji A u toj kategoriji, na njenim utakmicama viđena su 42 pogotka. Interensatno, efikasnija je čak od šampionskog Juventusa (21:20).
Jedan smo od boljih napada lige, ali i jedna od gorih odbrana“, smeje se Filip Đuričić, jedan od važnijih igrača za ovako atraktivne partije zeleno-crnih. „Svi se šale, jer u Srbiji svi igraju kladionicu, pa kao dolazi GG3+. Stvarno smo ekipa koja igra napadački. Raduje bismo pobedili 5:4 , nego 1:0“.

Izabrane vesti

De Zerbi je Đuričiću namenio ulogu „desetke“. Stavio ga je iza napadačkog trilinga Berardi-Kaputo-Boga i do očigledno funkcioniše.
Razlog dolaska u Sasuolo je baš trener ofanzivnih karakteristika, De Zerbi, sarađivali smo i u Beneventu. Prošle sezone sam igaro lažnu devetku, levo krilo, krpio gdegod je trebalo, na nekim utakmicama bio i zadnji vezni, da bih u ovom prvenstvu konstantno dejstvovao kao polušpicv, što mi je najprirodnija pozicija. Dalo je rezultat. Sa trenerom mogu da pričam o svemu naširoko, a to znači da nemam limit na terenu, mogu da iskočim iz zamisli“.

Očigledno je upalilo, pošto je Filip u poslednijh mesec dana odigrao sve utakmice, dao dva gola, namestio jedan protiv Bolonje i zaslužio poverenje Ljubiše Tumbakovića u vidu povratka u državni tim Srbije.
Poslednih pet utakmica sam odigaro odlično, ekipi je krenulo, bio sam jedan od bitnijih šrafova u povratku ekipe iznad opasne zone. Protiv Verone sam psihički prelomio, doprineo pobedi (1:0), sve okrenulo, ostale utakmice sam odigrao po inerciji,, a golovi će mi pomoći da se vratim na put na kome sam nekad bio. Drago mi je da je, posle dve teške povrede, sve krenulo pozitivno, vratio sam se, a reprezentativni poziv je nagrada za sve urađeno i biće mi podstrek da radim što bolje mogu“, dodaje Đuričić u intervjuu za Jutjub kanal FSS.

Zanimljivo je da je u poslednjoj rundi Serije A Đuričić asistitrao za vođstvo protiv Bolonje – makazicama.
Bilo bi mi draže da je u istoj akciji, na prvi pas, Lokateli dao gol, ali posle je iz konfuzije došlo do toga da sam namesito pogodak Kaputu. Drago mi je što sam i na taj način doprineo pobedi. Znači mi kad postignem gol ili asistiram, iako je najvažnije da ekipa pobedi. Ranije su mi govorili kao ne postižem često golove, a sad neka ga dam makar s linije, jer je statistika, u modernom fudbal, važna“.

Prvenstvo Italije je definitivno zanimljivije nego prethodnih godina. Mada, i ranije su se Napoli i Inter „pitali“ s jeseni, a Juventus slavio u maju. Hoće li pasti Stara dama s trona?
Blizu je! Možda ne ove, ali sledeće sezone će Inter uzeti trofej“, prognozirao je Filip Đuričić.

IGRAŠ FUDBAL ZBOG REPREZENTACIJE, MARAKANE I LIGE ŠAMPIONA

Posle tri i po godine vratio se Đuričić u reprezentaciju, mada kaže da ovaj osećaj ne može da se meri sa prvim poziom.
Tad je bila ludnica. Baviš se fudbalom da bi igrao za reprezentaciju. Prvi poziv nikad neću zaboraviti, sigurno. To je jedna od najbitnijih stvari koje su mi se dogodile u fudbalu. Druga je što sam igrao na Marakani, a treća što sam postigao gol u Ligi šampiona. I sad sam ushićen, ovo je dobar znak da sam kvalitetno radio u prethodnih šest meseci. Grupa je sjajna, većinu momaka pozanjem od svoje 13, 14, godine, a posebno mi je drago što je s nama Đorđe Despotović, jer smo zajedno prošli omladinsku škou Crvene zvezde. Biće zanimljivo u svakom slučaju“, kaže 27-godišnji vezista.

Srbiju očekuju kvalifikacioni dueli sa Ukrajinom i Luksemburom. Ako nam ne pomogne Portugalija kiksom, realnije deluje da ćemo put na EURO 2020. tražiti kroz bara Lige nacija.
Možemo da pričamo o milion stvari, ali sam svakog igrača je da igra na Mundijalu ili n EP, predstavlja zemlju na velikom takmičenju. Cilj mi je da budem deo grupe koja će učestvovati na EURO, nadam se da ćemo u narednih šest meseci u tome uspeti“, zaključio je Filip Đuričić.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara