Fiks dana - Bosz ball praši i Augzburg

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.10.20. | 12:58

Lever juri petu vezanu pobedu protiv Bavaraca...

Petu rundu nemačke Bundeslige večeras na Baj areni zatvaraju Leverkuzen i Augzburg. Posle izvanrednog starta i sedam osvojenih bodova (pobede protiv Union Berlina i Dortmunda, te remija u Volfzburgu), Bavarci su poraženi od RB Lajpciga na domaćem terenu, čime su pomalo pokvarili utisak. Augzburg, utisak je, pada u formi, dok se Leverkuzen diže. Početni problemi s efikasnošću (tri gola u prva četiri kola) u potpunosti su prevaziđeni "šesticom" u sudaru sa Nicom u Ligi Evrope, tako da uloga favorita, bez dileme, ide na pleća Verkselfa.

Lever je prvu pobedu u sezoni ostvario prošle nedelje u Majncu, da bi u četvrtak protiv veoma kvalitetne Nice pružio partiju za uživanje i navijačima i svom treneru Peteru Bošu. Poznata je težnja holandskog stručnjaka da njegovi timovi igraju super-ofanzivno i agresivno, da dugo drže loptu i tako praktično "dave" rivala.

Izabrane vesti

Kako u punom sjajnu izgleda Bosz ball Francuzi su osetili na svojoj koži. A da li će slično proći i Bavarci u dobroj meri zavisiće od njihovog trenera. Hajko Herlih svojevremeno je vodio Bajer, veoma dobro poznaje sve te igrače, pa ako uspe da iskoristi sve njihove mane i "rupe" u igri...

Ono što gostima ne ide naruku jeste novija tradicija - Leverkuzen bije Augzburg gde ga vidi. U februaru ove godine na Baj areni bilo je 2:0, a u prvom delu prošle sezone 0:3 na WWK areni. Sezonu pre te na istom stadionu 1:4, pa u Leverkuzenu 1:0. Augzburg je samo jedan gol dao Bajeru u poslednje tri godine (pet utakmica).

Gosti za večerašnji meč ne mogu da računaju na jednog od najboljih igrača - Alfreda Finbogasona, zatim na vezistu Jana Moraveka i Brazilca Jaga, koji je ove sezone zauzeo mesto Filipa Maksa, proteklih nekoliko godina najvažnijeg fudbalera Augzburga.

S druge strane, Boš u protokol neće staviti Patrika Šika, kapitena Čarlsa Arangiza i Paulinja.

"Šik je počeo da trenira individualno, s loptom, ali još nije spreman da konkuriše za tim", kazao je juče Holnđanin.

Arangiza bi trebalo da odmeni Julijan Baumgartlinger, kao protiv Nice, mesto centarfora ne bi trebalo je da sporno kad nema Čeha (Lukas Alario), dok na krilu, za Paulinjovu zamenu, konkurišu Musa Dijabi i Nadim Amiri. Po desnoj strani trebalo bi da dejstvuje Karim Belarabi, u mesta u vezi čekaju Kerima Demirbaja i mlađanog Virca (ili Ezekijela Palasiosa, ukoliko se Boš odluči za defanzivniju varijantu), dok je odbrana manje-više standardna: Lars i Sven Bender, Tapsoba i Dejli Sinkgraven.

Kada je Augzburg u pitanju najveća opasnost domaćinu pretiće od krila - Rubena Vargasa i Danijela Kaliđurija, kog uzgred rečeno krasi odličan prekid. Podršku Florijanu Niderlehneru u samom špicu davaće nešto defanziviji Miči Gregorič.

Augzburgu ove sezone nedostaju upravo golovi napadača. Finbogason je povređen, Niderlehner nije zatresao mrežu od juna (u Bundesligi), a Gregorič ima samo jedan pogodak na kontu.

To je još jedan od razloga što uloga favorita ide raspucanom Verkselfu.

Uzimajući u obzir kvotu (1,65), ovo je možda i kec dana. Ako ćemo po izazovnosti, svakako to jeste...

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Štutgart - Keln 1:1 (1:1)

/Mangala 1 - Anderson 23/

Subota

Bajern - Ajntraht 5:0 (2:0)

/Levandovski 10, 26, 61, Sane 73, Musijala 90+1/

Majnc - Menhengladbah 2:3 (2:1)

/Mateta 23, 37 - Štindl 15, Hofman 76pen, Ginter 83/

RB Lajpcig - Herta 2:1 (1:1)

/Upamekano 11, Zabicer 76pen - Kordoba 9/

Union Berlin - Frajburg 1:1 (1:1)

/Grifo 34 - Andrih 36/

Dortmund - Šalke 3:0 (0:0)

/Akanđi 56, Haland 61, Humels 78/

Nedelja

Volfzburg - Bilefeld 2:1 (2:0)

/Veghorst 19, Arnold 20 - Šiplok 80/

Verder Bremen – Hofenhajm 1:1 (1:1)

/Egeštajn 5 – Gajger 22/

Ponedeljak

20.30: (1,65) Leverkuzen (3,80) Augzburg (5,50)



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara