Foto: Reuters
Foto: Reuters

FIFA zaboravila Parižane, Nejmar ceremoniju zamenio igricom

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 21:55

Dok je Levandovski proglašavan za najboljeg, Nejmar igrao igrice

Cantralni deo ceremonije dodele FIFA nagrada po tradiciji je izbor za najboljeg igrača sveta, međutim neverovatne igre Roberta Levandovskog isključile su neizvesnost ove godine i pažnju preusmerile na listu najboljih 11 koju su krojili glasovi hiljada profesionalnih fudbalera.

U timu sveta nije se našao trenutno najbolji golman planete Manuel Nojer, ali ni bilo ko od igrača Pari Sen Žermena, vicešampiona Evrope što podelilo fudbalsku javnost i izazvalo brojne komentare. Među stativama se pre golmana Bajerna našao se Alison Beker, dok su ispred zvezda frncuskog kluba bili Trent Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Virdžil van Dajk, Alfonso Dejvis, Kevin de Brujne, Tijago Alkantara, Džošua Kimih, Lionel Mesi, Robert Levandovski i Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Tim koji su predvodili Nejmar, Mbape i Di Marija upisao je još jednu dominantnu godinu na francuskoj pozornici uz vrlo dobre igre na najsvetlijoj sceni Starog kontinenta gde je stigao do borbe za trofej u kojoj je pretrpeo minimalni poraz od Bajerna. Dobre igre Mbapea i Nejmara, fenomenalne partije Markinjoša, stuba defanzive francuskog giganta, i odlična izdanja Di Marije, posebno u Ligi šampiona u kojoj je na putu do finala stigao do šest asistencija i tri gola, nisu bili dovoljni da neko od pomenutih nađe mesto u najboljem timu sveta.

Činjenica da su kolege zanemarile igrače šampiona Francuske i vicešampiona Evrope očigledno je pogodila Nejmara, jednog od najboljih igrača Parižana, pa je Brazilac umesto da prati ceremoniju dodele priznanja odlučio da četvrtak veče provede igrajući popularnu igru Kaunter strajk i da to podeli uživo sa pratiocima na internetu,. Ofanzivac Parižana je tako, bez komentara, izneo stav po pitanju izbora FIFA.


tagovi

NejmarFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara