"FIFA vs PES"
"FIFA vs PES"

FIFA vs PES: Poredimo najbolje fudbalere

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.16. | 11:54

Ko je dao realnije ocene najboljim igračima? Ko je cenjen, a ko precenjen?

FIFA vs PES

Kako su i FIFA 17 i PES 2017 ove godine nešto preradili svoje sisteme ocenjivanja fudbalera, odlučili smo da pogledamo slažu li se ove dve igre po pitanju toga kako izgleda ekipa sastavljena od najboljih na svetu.

Izabrane vesti

Poređali smo najboljih 11 u klasičnu balansiranu 4-4-2 formaciju. Napominjemo kako nismo insistirali isključivo na prirodnim pozicijama već smo u prvih 11 u ekipe iz obe igre stavili objektivno najbolje igrače, pa makar oni igrali i na sekundarnoj poziciji.

Krenimo redom...

Golman

Po pitanju golmana nema nikakvih iznenađenja, i FIFA 17 i PES 2017 se slažu da je Manuel Nojer daleko najbolji na svetu. Nemac je tako u PES-u dobio ocenu 90, dok ga je FIFA nagradila s 92 prema čemu je Nojer peti najbolje ocenjeni igrač u cijeloj igri.

PES 2017: Nojer (90)

FIFA 17: Nojer (92)

Odbrana

Iako se PES i FIFA slažu po pitanju idealne zadnje linije, jedno ovogodišnje iznenađenje jeste definitivno Serhio Ramos. Nije da Španac nije zaslužio svoju ocenu i nije da ne može da igra desnog beka, ali i dalje je zanimljivo da obe igre misle kako je na toj poziciji bolji i od jednog Lama.

Što se ostatka odbrane tiče, nema se šta zameriti - i FIFA i PES tvrde da su Silva i Boateng najbolji štoperski par na svetu, te da je svestrani Alaba trenutno najjači levi bek u igri.

PES 2017: Alaba (86), Silva (92), Boateng (90), Ramos (90)

FIFA 17: Silva (89), Boateng (90), Ramos (89)

Vezni red

Najviše razmirica između dve igre ove godine imamo u veznom redu, i to po pitanju središnjih veznih. Dok PES 2017 tvrdi kako idealan dupli pivot uključuje Pogbu i Inijestu, FIFA 17 tu ističe Ozila i Modrića. I dok shvatamo davanje prednosti Modriću koji u PES-u ima tek jednu ocenu manje i po prirodi je srednji vezni, zanimljivo je kako Ozil ima zacementirano mesto u idealnih 11 nove Fise uprkos činjenici da se najbolje snalazi u polušpicu, a ne srcu veznog reda.

Na krilima nema iznenađenja gde obe igre opravdano tvrde da su Nejmar i Bejl uverljivo najbolje levo, odnosno desno krilo na svetu.

PES 2017: Nejmar (90), Inijesta (89), Pogba (89) Bejl (90)

FIFA 17: Nejmar (92), Ozil (89), Modrić (89), Bejl (90)

Saznajte ko je pobedio u okršaju najboljih napadača klikom na link ovde. Mesi, Ronaldo ili neko treći?

Izvor: ign.adria.com


tagovi

PES 2017gejming

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara