""
""

FIFA u neverici: Ko to kaže da će se Mundijal igrati zimi?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.01.14. | 14:30

"Nijedna odluka u vezi s eventualnom promenom termina održavanja Mundijala u Kataru neće biti doneta pre prvenstva sveta u Brazilu u junu i julu ove godine", kaže se u saopštenju Svetske fudbalske federacije

Potpredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Džim Bojs reagovao je iznenađeno na tvrdnju generalnog sekretara tog tela Žeroma Valkea da će Mundijal u Kataru 2022. biti održan zimi, a ne leti.
"Samo Izvršni komitet FIFA ima pravo da odluči o vremenu održavanja Mundijala", rekao je Bojs.

Valke je nešto ranije kategorički izjavio za Radio Frans da prvenstvo sveta u Kataru neće biti održano u junu i julu, već najverovatnije u zimskom periodu "od 15. novembra do najkasnije 15. januara".

Izabrane vesti

FIFA je saopštila da je Valkeova izjava bila njegova "lična ocena".
"Tačan datum održavanja Mundijala još nije utvrđen i predmet je konsultacija FIFA, konfederacija, asocijacija, liga, klubova i igrača, kao i komercijalnih partnera FIFA. Nijedna odluka u vezi s eventualnom promenom termina održavanja Mundijala u Kataru neće biti doneta pre prvenstva sveta u Brazilu u junu i julu ove godine", kaže se u saopštenju FIFA.

Pitanje termina održavanja Mundijala predmet je polemike otkako je Katar 2010. dobio organizaciju ovog takmičenja, zbog velikih vrućina koje vladaju u toj zemlji u letnjem periodu, a koje bi mogle da budu opasne po igrače i gledaoce.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žerom ValkeKatar2022KatarFIFADžim Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara