Rakitić: Nisam ja džak krompira

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 08:51

"Ako me u Barsi ne žele više, neka mi kažu", poručuje hrvatski as

Više se ne zna ni koji po redu dolazi prelazni rok u kojem Ivana Rakitića sele iz Barselone.

Hrvatski vezista, navodno, nije u planovima čelnika kluba za narednu sezonu, ali o svemu tome Rakitić samo čita u medijima. Zvaničnu informaciju od klupske vrhuške nema.

Izabrane vesti

Dugogodišnji centralni vezista Barselone ima ugovor sa klubom na još godinu dana, do juna 2021. godine i voleo bi da ga odradi do kraja. U njegovim planovima nema ništa o odlasku sa Nou Kampa. Ali ne bi Rakitić voleo da u pet do 12 sazna da mu je vreme u Barsi iscurilo.

U razgovoru za Mundo Deportivo hrvatski as kaže da nema želju da ide sa Nou Kampa pre vremena.
Voleo bih da ostanem u Barseloni do kraja ugovora. A, ako me ne žele, ako hoće da me prodaju, voleo bih da mi to kažu. Ako ne mogu da ostanem još godinu dana, zajedno ćemo da sednemo i da razgovaramo, da sve analiziramo. Razumem finansijsku situaciju, ali nisam ja džak krompira pa da mogu sa mnom da rade šta požele. Ja sam taj koji odlučuje gde će otići”, poručio je Rakitić.

Vezista Barselone odigrao je 31 utakmicu ove sezone. Dok je kod Ernesta Valverdea znao da se povremeno nađe na klupi, dolaskom Kikea Setjena počeo je redovno da skuplja minute, ali opet nije postao i redovan starter.

Bez obzira na to Rakitić želi da ostane i za narednu sezonu.
Barselona je idealno mesto, želim da se zabavljam i da pomognem timu. Prvi deo sezone je bio vrlo čudan, naučio me je neke lekcije”.

Među brojnim spekulacijama o budućem klubu, uglavnom se pominjalo kako bi Rakitić mogao da se vrati u Sevilju, klub iz kojeg je stigao u Barselonu.
Uvek sam govorio da bi povratak bio ostvarenje snova, ali to ne zavisi samo od mene. Monći (sportski direktor) ima moj broj telefona, ali nije me zvao u skorije vreme, čak ni rođendan da mi čestita. Najvažnija je stvar da nađem mesto na kojem ćemo se moja porodica i ja osećati dobro, gde će me poštovati i voleti”, podvukao je Ivan Rakitić.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara