Lion i Marselj se mrze i kad je teško

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 21:46

Žan-Mišel Ola izazvao polemiku predlogom da se ova sezona poništi i da se priznaju rezultati iz prošle godine?

Predsednik Liona Žan Mišel Ola sigurno je bio svestan da etika i pravda baš i nisu na njegovoj strani, ali je svejedno pokušao da se u doba opšte krize izbori za najbolji scenario za svoj klub. Predložio je naime da se ova sezona u Ligi 1 zbog prekida izazvanog pandemijom korona virusa u potpunosti poništi i da se uvaže rezultati iz prethodnog takmičarskog ciklusa. Kolega iz imenjaka iz Marselja Žak-Anri Ero je naravno pobesneo, jer bi u tom slučaju njegov Olimpik trpeo, pa smo nekako logično dobili prvu "korona" svađu.

Jasno je i zbog čega. Po trenutnom plasmanu na tabeli Francusku bi sledeće sezone u Ligi šampiona predstavljali PSŽ, Marselj i Ren. Po prošlogodišnjem: PSŽ, Lil i naravno - Lion. Očekivano, Ero je pobesneo na kolegu iz tabora velikog rivala.
"On je pravi lider. Spreman je da se okoristi i užasnim virusom kako bi sakrio tešku sezonu njegovog kluba".

Izabrane vesti

Na odgovor nije morao dugo da čeka, svestan je verovatno bio Ola da će morati da brani ovakav predlog. Bio je spreman.
"Srećom, glupost ne ubija kao korona... A tebi, Žak, fudbal nikad nije bio jača strana. Još otkako si predlagao da se golovi van kaznenog vrednuju više, pa do toga kako si uspeo da na 30.000.000 evra, koliko ti je dozvolila liga, za tri godine napraviš minus od 200.000.000 evra", napisao je Ola aludirajući na finansijske muke rivala.

To ipak ne znači da je dobio u ovom sporu, jer je većina klubova ipak pre za opciju da se priznaju rezultati iz dosadašnjih 27 kola (28. se ne bi računalo jer nije odigrana utakmica PSŽ - Strazbur). I to samo ako se Liga 1 ne završi. Prvi čovek Lila Žerar Lopez trezveno podseća da je širom kontinenta postignut konsenzus da će, ako već nešto bude moralo da se odlaže, to biti Evropsko prvenstvo, te da će nacionalni šampionati imati prednost i u odnosu na međunarodna klupska takmičenja. 

Jedino ograničenje je - 30. jun, jer mnogim igračima tog datuma ističu ugovori sa trenutnim poslodavcima. Tek ako do tada prvenstvo ne bude završeno pričaće se o drugim opcijama.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara