Aleks Ferguson (©Reuters)
Aleks Ferguson (©Reuters)

Fergusonovih "Top 11": Jedno mesto zacementirano, a nije za Ronalda, Runija, Gigsa...

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 13:23

Denis Irvin je taj koji je "nedodirljiv" kod čuvenog trenera Mančester Junajteda

Jedan od najboljih trenera svih vremena ne samo u Mančester Junajtedu već čitavom evropskom fudbalu, veliki ser Aleks Ferguson, iznenadio je mnoge na temu najboljih 11 fudbalera sa kojima je sarađivao na Old Trafordu. Za 27 godina provedenih u klubu škotski stručnjak je Crvenim đavolima doneo 13 titula prvaka Engleske, dve Lige šampiona i mnoge razne trofeje, a pod njegovom komandom igrale su zvezde poput Kristijana Ronalda, Vejna Runija, Rajana Gigsa, Pola Skolsa, Erika Kantone, Roja Kina, Dejvida Bekama, Nemanje Vidića, Endija Kola, Dvajta Jorka, braće Nevil...

S obzirom na sve igrače koji su prošli kroz njegove timove, jasno je da Fergusonu nije lako da izabere najboljih 11. Ipak, jedno mesto u tom timu je zacementirano.

Izabrane vesti

Ferguson je u autobiografiji, kao nekog ko sigurno ima mesto među najboljom ekipom igrača koje je vodio, iznenadio mnoge istakavši ime Denisa Irvina. Desni bek iz Irske je u Mančester Junajtedu odigrao 519 mečeva, a trofejni strateg navodi da je za više od decenije u klubu Irvin samo jednom napravio krupnu grešku. Bilo je to prilikom utakmice na Hajberiju protiv Arsenala, kada je poslao loš pas i omogućio Denisu Bergkampu da postigne pogodak.

Prisetio se cenjeni stručnjak šta je nakon te utakmice rekao novinarima kada su ga pitali o Irvinovom kiksu.

”Jedna greška u 10 godina nije loše. On je neverovatan igrač".

Tokom boravka na klupi, Aleks Ferguson je od Mančester Junajteda napravio jedan od najboljih klubova na svetu, pa je ovaj izbor Škota iznenadio mnoge. Irvin, koji je iz Oldam Atletika 1990. godine prešao na Old Traford, odigrao je veliki broj utakmica na vrnunskom nivou, a trofeji su tu da potvrde njegovo mesto u najboljem Fergusonovom timu svih vremena. Za 12 sezona osvojio je 18 pehara.


tagovi

Aleks FergusonMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara