Ferencvaroš sa devet bodova postavio rekord mađarskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 01:15

"Večeras smo imali pobednički mentalitet koji nam je nedostajao u Beogradu", kaže Stanislav Čerčesov

Ferencvaroš je večeras postavio novi rekord mađarskog klupskog fudbala i postao prvi tim koji je osvojio devet bodova u grupnoj fazi evropskih takmičenja, ali to nije posebno impresioniralo njegovog trenera Stanislava Čerčesova.

Staloženi ruski strateg svestan je da njegova ekipa još uvek ništa nije ostvarila, iako je blizu evropskog proleća, već želi da zadrži maksimalnu koncentraciju u sopstvenim redovima.

Izabrane vesti

"Nisam znao da je devet osvojenih bodova rekord mađarskog fudbala. Meni to nije rekord jer sam već osvajao toliko bodova sa Dinamom iz Moskve. Na prvom smo mestu, ali bi bilo prerano da se radujemo jer su nam ostale još dve utakmce do kraja", rekao je Čerčesov.

Mađarski šampion se ovoga puta mnogo bolje pripremio za okršaj sa ekipom Miloša Milojevića.

"Najvažnije je bilo da se nismo spremali isključivo za taktiku, podjednako je bilo važno da uđemo na teren sa pravim mentalitetom. Sada smo imali pobednički mentalitet koji nam je nedostajao u Beogradu. Igrali smo dobro iako smo u drugom poluvremenu promili nesrećan gol. Posle toga smo ostali jedinstveni i timski se podigli, postigli smo još jedan gol i pokazali sve naše vrline koje nisu bile vidljive u Beogradu".

Nije bilo prijatno kod slobodnog udarca za Crvenu zvezdu u 96. minutu. Ipak, Denas Dibuš je odlično regovao kod udarca Kingsa Kangve.

"Mogu samo da kažem da je Denes dobro odradio posao, zbog toga se i nalazi u timu. Da smo primili gol bila bi velika šteta. Slobodni udarci mogu da budu opasni u svakom minutu utakmice, važno je da ih odbranimo onda kada ih šutiraju na naš gol", u svom stilu je završio Čerčesov.


tagovi

Stanislav ČerčesovFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara