©Reuters
©Reuters

Ferencvaroš nema konkurenciju u Mađarskoj, braća Mae počistila drugoplasiranu Kišvardu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 20:12

Ekipa Stanislava Čerčesova napravila odličnu uvertiru utakmice sa Monakom na stadionu Luj Drugi - 3:0

Ferencvaroš je očigledno toliko dominantan u domaćem takmičemju, pa ga je to, uz samopouzdanje koje su pokupili igrači Stanislava Čerčesova slavljem nad Trabzonom na startu Lige Evrope, učinilo nepobedivim. Predvođen marokanskom braćom Mae, mađarski šampion je lagano preslišao drugoplasiranu Kišvardu na svom terenu, čime joj je sa dve utakmice manje pobegao na ozbiljnih četiri boda prednosti - 3:0 (1:0).

O tome koliko je dominantan Ferenvaroš u svom šampionatu govori i činjenica da ima svih šest pobeda uz gol-razliku 18:1!

Izabrane vesti

Dvostruki strelac Rajam Mae je u poslednje vreme bio u drugom planu, s obzirom do je početkom avgusta bio u seriji utakmici bez postignutog gola, a na klupi za rezervne igrače presedeo je premijeru u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju na Starom kontinentu. Ipak, to kao da ga je posebno motivisalo da se dokaže na dašanjem meču, i uspeo je, mada je sve ovo nagovestio i u prošlom kolu kada je pogodio u finišu goleade protiv Ujpešta.

Prvi gol na ovom meču postigao je u 27. minutu iz jedanaesterca, dok je drugi gol dao u 63. minutu, ukupno treći na četiri prvenstvena meča ove sezone. Devet minuta kasnije pogodio je i njegov brat Sami, kome je ovo bio prvenac u ovoj sezoni.

Ekipa Stanislava Čerčesova je na počeku sezone doživela tragičnu eliminaciju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Karabaga, ali je nakako uspela da se konsoliduje, uđe u Ligu Evrope preko Šamroka, a onda je usledila serija od pet pobeda.

Ova najnovija slavlja, a pre svega ono nad turskim šampionom, ovu ekipu stavljajuju u sasvim solidnu situaciju pred gostovanje Monaku narednog četvrtka. Naravno, Francuzi su kvalitetniji tim, ali se Fradi nikako ne sme unapred otpisati.


tagovi

Stanislav Čerčesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara