Bijelsu ubeđuju da kupi Mitra

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 10:24

Ako se to dogodi - pada rekord star 20 godina...

Bilo je reči potkraj prošle godine kako je Lids bacio oko na Aleksandra Mitrovića. Pisali su Englezi o navodnoj želji Jorkširaca da se otvore i za Premijer ligu kupe klasnog napadača, a sada je ta priča podgrejana kroz izjave nekadašnjeg fudbalera Lidsa Noela Vilana koji je otvoreno poručio Marelu Bijelsi da treba da kupi srpskog reprezentativca. 

Iako je Patrik Bamford neumorni radnik i donosi mnogo toga, bivši napadač Čelsija, mišljenje je mnogih stručnjaka, nije kalibar za Premijeršip. Pre svega jer nije klasičan golgeter, strelac. A to će Lidsu i te kako biti potrebno u eliti. Iz tog razloga doveden je Žan Kevin Ogustan iz RB Lajpciga, međutim Bijelsa je odmah pokazao da ga baš i "ne miriše". O čemu najbolje govori podatak da mu je od januara dao svega 48 minuta u Čempionšipu...
"Želimo više oprobanih igrača u timu? Želimo raznolikost u napadu? Trebalo bi u tom slučaju da gledamo u pravcu Aleksandra Mitrovića. Taj momak ima sposobnost da naprvi razliku. Veliki je i snažan, mogli bismo da ga tražimo centaršutevima iz daljine. Ume da se zagradi i zadrži loptu. Njega bi Lids trebalo da dovede za Premijer ligu", kazao je Vilan.    

Izabrane vesti

Mitrović je ove sezone postigao više golova nego svi napadači Lidsa zajedno (23) i pritom propustio neke utakmice zbog povreda i suspenzija. Takav učinak diže cenu, svestan je toga i Vilan...
"Fulam ga je platio 25.000.000 evra. Mislim da bi mogli da ga puste za nekih 35.000.000. To bi bio dobar transfer za njih".

Ukoliko bi Bijelsa poslušao Vilanove reči i zaista na leto pazario srpskog golgetera za pomenuti novac bilo bi najskuplje pojačanje u istoriji nekadašnjeg viceprvaka Evrope. Podsetimo, Lidsov rekorder i dalje je Rio Ferdinand, plaćen Vest Hemu daleke 2000. godine 26.000.000 evra.

Klub iz Jorkšira trenutno drži prvo mesto u Čempionšipu i na putu je da se vrati u Premijer ligu posle punih deset godina odsustva i tumaranja po nižim ligama.    


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara