Fudbaleri Jedinstva (@Starsport)
Fudbaleri Jedinstva (@Starsport)

‘Fenjerašu’ iz Uba realizacija najveći problem – nema sreće kad su defanzivci najefikasniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 09:05

Eh, da su im sada tu Karikari i Zubairu...

    /Od dopsinika Mozzart Sporta iz Lazarevca/

Brojne promene i veliki broj angažovanih pojačanja, posle 11 odigranih utakmica u Mozzart bet Superligi Srbije, nisu donele povoda za zadovoljstvo u redovima debitanta iz Uba.

Izabrane vesti

Sastav iz pitome Tamnave prikovan je za začelje tabele, a samo četiri osvojena boda više su nego dovoljan argument za zabrinutost svih u klubu. Jasno je sa ove tačke gledišta, da je pred Jedinstvom izuzetno težak put, pa će otuda svaka naredna utakmica sa sobom da donosi prefiks “biti ili ne biti”.

Mršav bodovni saldo od samo četiri osvojena boda, svakako može da bude u ogromnoj meri posledica tanke realizacije ubskog superligaša. Do sada su igrači u crveno-belim dresovima uspeli da postignu osam golova i zajedno sa Spartakom su najneefikasniji tim u eliti.

Već tokom priprema i prijateljskih utakmica u kojima nije nostvarena nijedna pobeda, naslućivalo se da bi završnica mogla da bude kamen spoticanja kada je reč o novajliji u superligaškoj konkurenciji. Ono što posebno upada u oči, jeste podatak da su se u strelce do sada mahom upisivali igrači u čijem opisu posla ne stoje golovi. Tako su četiri od osam golova delo igrača iz poslednje linije tima.

Pored Dimitrija Aćimovića, dvostrukog strelca, od defanzivaca precizni su bili još Stefan Golubović i Viktor Damjanić. Preostala četiri pogotka delo su Marka Mitrovića, Tomasa Pereza i Ričardsona Kvaku Denzela, koji je postigao oba gola u istorijskoj, prvoj pobedi Jedinstva u superligaškom društvu.

Posle svega, jasno je da je segmet realizacije tema na kojoj će Miloš Obradović, šef stručnog štaba kluba sa Šepkovca, morati zajedno sa igračima da obrati dodatnu pažnju. Nema Ubljanina koji vam neće reći da se u timu i te kako osetio odlazak Kvaku Karikarija i Ibrahima Zubaira. Pomenuti tandem, na stranu što je to bilo u vreme prvoligaškog statusa Jedinstva, činio je udarnu iglu. Karikari i Zubairu zajedno su postigli 32 gola u sezoni u kojem je fudbalski Ub ispisao zlatne stranice i vinuo se među elitno društvo srpskog fudbala.

Ostaje da se vidi kako će Ubljani da iskoriste pauzu u šampionatu zbog reprezentativnih obaveza i koliko će im prijati kratak boravak na Tari gde borave do nedelje. Prvi naredni test je duel sa Vojvodinom u okviru 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

PIŠE: Miloje Radičević


tagovi

Jedinstvo UbMozzart Bet SuperligaKvaku KarikariIbrahim Zubairu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara