Fenerov moskovski debakl, užasna partija naterala Žoca da psuje: Datome, stidi se! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 19:52

CSKA trojkama počistio turski tim, blistao Majk Džejms

zbiljan rivalitet izgradili su CSKA i Fenerbahče u posledbnje tri sezone, njihove utakmice gledale su se otvorenih usta, rešavale u dramatičnim završnicama, ali u okviru osmog kola Evrolige nije bilo ni trunke neizvesnosti, jer je aktuelni vladar Starog kontinenta počistio turski tim sa parketa i publici u Mosvki omogućio da uživa u pobedi kojom je zalečena prošlonedeljna rana iz Vilerbana – 88:70.

Ruski gigant je dominirao, odigrao jednu od boljih utakmica sezone i naterao goste iz Istanbula da budu toliko haotični da trener Željko Obradović nije mogao da ih prepozna. Uostalom, zakazali su oni od kojih se najviše očekivalo. Primera radi, Jan Veseli je prvi od tek dva skoka (!?) zabeležio tek u trećoj četvrtini, Luiđi Datome pogodio samo dva šuta iz igre, Bobi Dikson za 16 i po minuta ubacio jednu trojku i ništa više (a pucao je sedam puta)... Na sve to, Fener je dozvolio Moskovljanima da igraju efektno kao da niko preko puta ne postiji.

Izabrane vesti

Otuda bes, čini se, opravdan Željka Obradovića tokom tajm-auta u trećoj četvrtini, kad je već bilo jasno da povratka iz „bule“ nema.
U vašim očima ste dobri momci. J... te se. J... se sv i. J... se, Điđi Datome! Stidi se! A ti, Mahmatoglu? Da sam normalan, završio bi mi u svlačionici“, urlao je Žoc na izabranike, koji od početka sezone ne pružaju partije u skladu sa renomeom i primanjima.

Ovo večeras je samo vrhunac. Jer, Fenerbahče posle pravog rezltatskog brodoloma u Mosvki ima skor od samo dve pobede i šest poraza. Teško će ponoviti uspehe iz minulih sezona. Bar kad je Evorliga u pitanju.

Nasuprot gostima, u čijem sastavu su Kostas Slukas (20) i Derik Vilijams (19) bar nešto radili, a Nikola Kalinić se zaustavio na šest poena, CSKA je bio razigran na oba kraja parketa. Mada rekonstruisana, Crvena armija je gazila sve vreme, dobila sve četvrtine, a najviše na tome može da zahvali Majku Džejmsu (31 poen, šest trojki iz osam pokušaja) i Janisu Strelijekusu (23, četri trojke).

EVROLIGA - 8. KOLO

Četvrtak
Himki - Olimpija Milano 87:79
/Šved 24 - Rol 14/

Efes - Zenit 90:88
/Micić 24 - Holins 26/

Panatinaikos - Alba 105:106 (posle dva produžetka)
/Papapetru 39 - Hermanson 20/

Baskonija – Makabi Tel Aviv 83:113
/Šengelija 31 – Vilbekin 20/

Real Madrid - Barselona 86:76
/Rendolf 16 - Mirotić 19/

Petak
CSKA  Fenerbahče 88:70
/Džejms 31 - Slukas 20/

Crvena zvezda - Asvel, u toku

20.30: (1,80) Olimpijakos (14,5) Žalgiris (2,15)
21.00: (1,60) Valensija (14,5) Bajern (2,55)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara