Felipe Melo deli lopte kao rukom, Luiz Adrijano još ima njuh, Palmeiras razneo Red Bulovu filijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 01:19

Verdao jednom nogom u četvrtfinalu takmičenja čiji trofej vredi 10.000.000 evra

Dok čeka novog trenera Abela Fereiru iz PAOK-a i nokaut fazu Kopa Libertadores, brazilski velikan Palmeiras napreduje u još jednom bitnom takmičenju – Kupu Brazila.

Iako su nacionalna kup takmičenja potcenjena širom sveta, u Brazilu je Kup jako bitan. Što zbog prestiža jer je trofej cenjen, što zbog finansijske nagrade koja donosi čistih 10.000.000 evra pobedniku takmičenja. Zato nije ni čudo što svi tamošnji velikani maksimalno ozbiljno shvataju Kup Brazila.

Izabrane vesti

Među njima je i Palmeiras koji je večeras izašao sa najjačim timom na gostovanje Red Bul Bragantinu i razbio ga 3:1 u prvom meču osmine finale. Revanš bi trebalo da bude formalnost na putu do četvrtfinala gde je već Sao Paulo, a očekuju se i ostali velikani poput Santosa, Flamenga, Internasionala, Korintijansa, Botafoga, Gremija… Dakle, krem brazilskog fudbala.

Palmeiras večeras nije mogao da računa na svog najvrednijeg igrača, supertalentovanog Gabrijela Verona koji je pozvan u mladu reprezentaciju, ali su zato igrale sve ostale vedete. U prvom redu, nekadašnji fudbaleri Juventusa i Milana i bivši reprezentativci Felipe Melo i Luiz Adrijano. .

Popularni Verdao je odigrao uragansko prvo poluvreme i za 45 minuta do vrha napunio mrežu Bragantina. Već posle četiri minuta igre je pogodio Rafael Veiga nakon sjajnog prodora Ze Rafaela po desnom krilu. Već u 17. minutu je bilo 2:0. Felipe Melo je sa svoje polovine poslao fenomenalnu dubinsku loptu preko odbrane Bragantina i lansirao Veslija pred gol. Mlado krilo je zakucalo loptu pod prečku… Nije prošlo ni pola sata igre,a na semaforu je pisalo – 0:3! Luiz Adrijano je bio na pravom mestu…

Palmeiras je u nastavku spustio gas, trener Sebolja je napravio izmene i tempo igre je opao. Domaći su preko rezerviste Urtada uspeli da dođu do gola koji im ostavlja minimalnu nadu pred revanš. Ali baš minimalnu… Palmeiras je jednom nogom u četvrtfinalu.



tagovi

PalmeirasRed Bul BrazilFelipe MeloLuiz Adrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara