(FOTO: Reuters)
(FOTO: Reuters)

Fekir stiže na Betisovo "finale"

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 15:34

MOZZART vam nudi poklon kvotu (2,03) na pobedu Verdiblankosa protiv Eibara koji u Sevilju stiže bez najboljeg strelca

Betis i Eibar zatvoriće u ponedeljak (21.00) 11. kolo Primere. Tim sa najviše primljenih protiv tima sa najmanje postignutih golova u prvenstvu u potrazi za pobedom koja će ih pogurati ka gornjem delu tabele.

Štaviše, Verdiblankosi bi eventualnim trijumfom preskočili sedam timova i stigli na dva boda od četvrtoplasiranog Real Madrida. U slučaju poraza bi pak ostali isto toliko daleko od opasne zone. Eto koliko je Primera ove sezone ujednačena. Doduše, kao i najveći broj prvenstava širom Evrope.

Izabrane vesti

Betis je na prethodnih osam ligaških mečeva pretrpeo šest poraza i crni oblaci već su se nadvili nad Benito Viljamarinom. Poslednji, protiv Bilbaa na San Mamesu (4:0), dodatno je “ubio“ moral ekipe i pritom demonstrirao koliko će ekipi nedostajati Serhio Kanales. A neće iskusnog veziste biti nekoliko meseci zbog teže povrede koju je nedavno zadobio. Baš kao ni Klaudija Brava koji mu se prethodne nedelje pridružio na listi odsutnih. U moru loših, dobra vest za Manuela Pelegrinija je da se Nabil Fekir u potpunosti oporavio i da će moći od starta da nastupi večeras.

Čileanski stručnjak bio je u pravu kada je u subotu na konferenciji za medije utakmicu sa Eibarom okarakterisao kao "finale", s obzirom na to da počev od nje ulazi u nešto lakši i komforniji period sezone, jer je u dosadašnjem delu prvenstva odmerio snage sa sedam od 11 prvoplasiranih ekipa Primere. I taj ciklus zatvorio neslavno. Sa šest poraza i samo jednom pobedom.

Gosti iz Baskije, sa dva boda manje od tima iz Sevilje, žele da što pre pobegnu od opasne zone, a kako bi to učinili moraće da nastave sa dobrim igrama na strani, pošto su sa dosadašnja četiri gostovanja na Ipuruu odneli sedam od ukupno deset osvojenih bodova.

Najveća boljka ekipe Hozea Luisa Mendilibara je neefikasnost. Eibar je ove sezone najmanje puta tresao mreže rivala u La Ligi, svega šest, zbog čega će izostanak Kikea Garsije, strelca polovine golova, zadati jaku glavobolju iskusnom španskom stručnjaku pred putovanje u Sevilju.

Betis nema pobedu nad Eibarom na poslednja četiri međusobna susreta, i možda je sada pravi trenutak da prekine taj niz. Posebno jer vam trijumf Verdiblankosa u MOZZART kladionici donosi najveću kvotu na svetu

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

Elče - Kadiz 1:1 (1:0)

/Boje 38 - Himenez 55/

Valensija - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Lato 79ag/

Ueska - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 83/

Real Madrid – Alaves 1:2 (0:1)

/Kazemiro 86 - Perez 5p, Hozelu 49/

Nedelja

Barselona – Osasuna 4:0 (2:0)

/Brajtvajt 29, Grizman 42, Kutinjo 57, Mesi 73/

Hetafe - Bilbao 1:1 (0:1)

/Anhel 75 – Viljalibre 9/

Selta - Granada 3:1 (1:1)

/Nolito 27, Baeza 81, Beltran 85 - Suarez 25/

Sosijedad - Viljareal 1:1 (1:1)

/Ojarzabal 33 - Moreno 6/

Ponedeljak

21.00: (2,03) Betis (3,45) Eibar (3,80)

***** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBetisEibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara