Fekir omogućio Beljerinu da potpiše za Betis

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 23:30

Bek Arsenala na pozajmici

Vreme je za novu etapu u karijeri Ektora Beljerina. Nekada sjajni, a poslednjih godina ne baš toliko, desni bek Arsenala prešao je u Betis. U pitanju je besplatna pozajmica do kraja sezone, s tim da Španci nemaju pravo da ga narednog leta otkupe, pa će se 26-godišnji defanzivac vratiti na Emirate, s obzirom da sa Tobdžijama ima još dve godine ugovora.

Pristao je Beljerin da mu se smanji plata samo kako bi igrao za Betis, s obzirom da tokom 2021. nije na njega Mikel Arteta računa i bio mu je potreban novi izazov kako bi pokušao da se vrati u reprezentaciju.

Izabrane vesti

Lekarskim pregledima Beljerin je podvrgnut u Londonu, a zatim je ceo dan čekao dozvolu čelnika La Lige da se zvanično preseli u Sevilju. Razlog je u činjenici da je Betis morao da napravi mesta za registraciju još jednog igrača.

Najpre je tokom dana raskinuo saradnju sa štoperom Sidnejom, međutim, to nije bilo dovoljno, iako se Brazilac odrekao čak polovine plate koja bi mu sledovala da je ostao. Čekalo se zatvaranje finansijske konstrukcije kako bi se ispoštovala pravila La Lige koja ne dozvoljavaju nijednom klub da mu novac namenjen za plate igrača optereti više od 70 odsto budžeta. Golman Đoel Robles i vezista Viljam Karvaljo nisu pristali na smanjenje primanja i ušlo se u neizvesnu zavrešnicu.

Na kraju je Betis žrtvovao Jasina Fekira. Rođenog brata mnogo poznatijeg Nabila posali su na pozajmicu u drugi tim zeleno-belih, Alžirac je pristao na žrtvu i tako otvorio mesto Beljerinu, koji je postao šesto pojačanje ovog leta. Prethodno su potpisali Herman Pecela iz Fjorentine, Huan Miranda iz Barselone, Jusuf Sabali iz Bordoa, Rui Silva iz Granade i Vilijan Žoze iz Sosijedada.


tagovi

Ektor BeljerinTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara