Feđa Dudić: Želeo sam Spartak iz Trnave

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 21:17

Šef struke Radničkog optimističan nakon današnjeg žreba u Nionu

Od svih srpskih klubova na današnjem žrebu u Nionu najbolje je prošao debitant, kragujevački Radnički, koji će se za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije boriti sa pobednikom dvomeča Mornar – Dinamo Tbilisi.

Iako je bio među nepovlašćenim ekipama na žrebu, Radnički je imao dovoljno sreće da ne naleti na nekog od zvučnijih rivala u ovoj fazi takmičenja, da bi na kraju izvukao možda i najbolju moguću opciju, koja mu daje više nego pristojne izglede za uspešnu evropsku premijeru i iskorak u narednu kvalifikacionu rundu.  

Izabrane vesti

Od onog trenutka kada su formirane podgrupe, čime je Kragujevčanima sužen krug potencijalnih rivala, krenule su kalkulacije o tome ko bi bio najpodesniji protivnik, a koga bi valjalo izbeći u širokom luku.

„Prva želja nam je bila da izbegnemo Kluž, kao najbolju ekipu u toj našoj podgrupi, a druga Ararat prvenstveno zbog daljine puta, ali i činjenice da su prošle sezone prilično namučili Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zrinjski je tada prošao na penale u drugoj utakmici, u kojoj Ararat po meni bio bolji“, istakao je na početku svog osvrta na današnji žreb u Nionu strateg Crvenih Feđa Dudić.  

Priznaje Dudić da ne bi imao ništa protiv ni da su kuglice na današnjem žrebu spojile njegov tim sa Spartakom iz Trnave, koji je, po njegovom mišljenju, daleko od nekog „bauka“.

 „Priželjkivali smo Spartak iz Trnave, s obzirom da poznajem kvalitet slovačke lige koji ne treba da precenjujemo. Imao sam priliku da gledam Slovan protiv Zrinjskog dva puta i nisu me impresionirali, a oni su trenutno debelo odmakli u odnosu na ostale timove u ligi. Samim tim nam ni Trnava ne bi predstavljala bila bauk, a ukoliko bismo ih izbacili onda bismo mi preuzeli mestu nosioca u narednoj rundi“. 

Na kraju, Kragujevčani će igrati sa pobednikom dvomeča između Mornara i Dinama iz Tbilisija, što je, bar na papiru, možda i najbolja moguća opcija za prolaz dalje. Imaće Šumadinci dovoljno vremena da dobro „ošacuju“ oba potencijalna rivala i da se adekvatno pripreme za evropsku premijeru.

„Za nas je jako bitno to što ćemo imati te dve utakmice u kojima možemo da skautiramo oba potencijalna rivala. Već sam se dogovorio sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem da 11. jula odemo u Podgoricu i da uživo ispratimo prvu utakmicu između Mornara i Dinama. Navijaćemo da prođe Mornar iz prostog razloga jer nam je Crna Gora blizu i samim tim bi mogao da dođe veliki broj naših navijača. Naravno, bićemo spremni i za Dinamo ukoliko on prođe. Neki prvi utisak, na osnovu rezultata u prvenstvu Gruzije, jeste da njihov kvalitet nije na onom nivou kakav je bio prethodnih sezona kada su se borili za titulu, ali nas to sigurno neće zavarati. Spremni smo, dakle, za oba scenarija i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje“, kategoričan je Dudić. 


tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara