Ristić, Aleksić i Simović (MN Press)
Ristić, Aleksić i Simović (MN Press)

Feđa Dudić: Čemu dobra igra, ako nema rezultata?

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.08.24. | 11:40

„Kahvić će uskoro biti reprezentativac BiH“, uverava strateg Kragujevčana pred duel sa Romantičarima

Čuveni mit o ptici Feniks koja se ponovo rađa iz sopstvenog pepela mogao bi da posluži kao dobra paradigma za ono što su fudbaleri kragujevačkog Radničkog učinili u utakmici sa Vojvodinom. Bili su u nokdaunu posle pola sata, suočeni sa ozbiljnim rezultatskim deficitom, ali nisu dopustili da im to slomi duh. Borbenom i ofanzivnom igrom Šumadinci su u nastavku uspeli da nadoknade minus od dva gola, a da je utakmica kojim slučajem potrajala nešto duže možda bismo svedočili još jednom obrtu u režiji Dudićevih učenika, nalik onom protiv lučanske Mladosti ili Čukaričkog iz prošle sezone.

Ne bi bilo nezasluženo ako se ima vidu sa kakvim su žarom Crveni jurišali ka protivničkom golu, naročito u poslednjih 20-ak minuta prvog poluvremena kada je čuvar mreže Novosađana Dragan Rosić bio na ozbiljnim iskušenjima. Naravno, imali su i gosti par izglednih prilika da kazne nešto riskantniju igru Kragujevčana, ali je kada se sve sabere remi je pravedan ishod odlične predstave podno Rudnika.

Izabrane vesti

Šef struke Radničkog Feđa Dudić nije krio zadovoljstvo igrom svoje ekipe u duelu sa Novosađanima, koja je podsetila na neka od najboljih izdanja Crvenih iz prethodne sezone, a posebno karakterom svojih igrača koji su smogli snage da se vrate iz ozbiljnog rezultatskog minusa.

„Utakmica sa Vojvodinom napunila nas je samopouzdanjem, bez obzira što nismo dobili. Mislim da ni Ajaks nije tako pritiskao Vojvodinu kao što smo to mi činili. Onoliki broj šuteva, posed lopte… Možemo biti zadovoljni igrom. Mislim da je način na koji smo odigrali ovu utakmicu neka vrsta putokaza za naredne mečeve“, konstatovao je trener Radničkog u osvrtu na pređašnji duel.

Pitanje je da li bi Dudićevi izabranici imali snage da se vrate iz rezultatskog nokdauna da uz sebe nisu imali svoje pristalice, koje su im u kritičnim momentima umesto uvreda i zvižduka upućivali aplauze i reči podrške. Nesvakidašnja slika za ovdašnje fudbalske prilike, gde se igrači i trener čak i pri nerešenom rezultatu posipaju katranom i valjaju u perje.

„Retkost je, naročito kod nas na Balkanu, da navijači pružaju takvu podršku ekipi u trenucima kada gubi. Primera radi, gledao sam utakmicu Ferencvaroš - Borac, gde publika zviždi i negoduje pri rezultatu 0:0. Očigledno da smo prikazanim igrama i odnosom prema klubu zaslužili poverenje navijača. Ja im se ovim putem još jednom zahvaljujem na podršci koju su nam pružili protiv Vojvodine. Sigurno je da su i oni, u velikoj meri, doprineli da ne izgubimo“.

Nema sumnje da će Crveni imati zavidnu podršku i na gostovanju povratniku u superligaško društvo, OFK Beograd Mozzart Betu (19 časova, TV Arena sport 2). Sa deset bodova u prvih pet prvenstvenih rundi, Romantičari predstavljaju  jedno od prijatnijih iznenađenja uvodnog dela Mozzart Bet Superlige i svakako su ekipa koji zahteva poštovanje.

„Radi se o ekipi koja je nastavila sa odličnim partijama koje je pružala prošle sezone u nižem rangu. Okosnicu čine uglavnom mlađi igrači, na čelu sa sjajnim Aleksandrom Kahvićem koji igra u fantastičnoj formi i očekujem da će uskoro dogurati i do dresa A selekcije Bosne i Hercegovine. Od iskusnijih igrača tu su Paločević i kapiten Gobeljić, koji ekipi daju na sigurnosti. Sa klupe ih predvodi moj nekadašnji trener Simo Krunić, koga baš i kao kolegu i kao čoveka“.

Kragujevčani će ostati dosledni ofanzivnom stilu igre, iako im on od početka sezone ne donosi rezultatske blagodete kao što je to bio slučaj u prethodnom šampionatu. Dovoljno je samo prisetiti se evropskog dvomeča sa Mornarom ili poslednjeg prvenstvenog gostovanja subotičkom Spartaku, gde su Šumadinci uprkos terenskoj dominaciji i velikom broju stvorenih prilika doživeli rezultatska razočarenja.

„Mi ćemo kao i do sada pokušati nametnemo naš način igre i da od samog početka preuzmemo kontrolu nad utakmicom. Videli smo protiv Vojvodine dosta pozitivnih stvari u igri koje ćemo pokušati da ponovimo i pretočimo u pozitivan rezultat. Uostalom, čemu dobra igra, ako nema rezultata? Onda upadamo u neku vrstu monotonije. Možda je nekad i bolje pružiti nešto lošiju igru, a da rezultat na kraju bude pozitivan“.

Raduje šefa struke Crvenih to što će njegova ekipa posle dužeg vremena imati priliku da igra na kvalitetnoj podlozi, koja će svakako pogodovati njenom stilu igre.

Premna onome što sam imao priliku da vidim, očekuju nas dobri uslovi za igru u Zaječaru i teren koji odgovara našem načinu igre. Izuzev Leskovca, u poslednje vreme nismo imali priliku da igramo na tako dobrim terenima. To se posebno odnosi na Podgoricu i na Sentu, gde nismo imali baš idealne uslove za igru“, napominje strateg Kragujevčana.

Kadrovski problemi su neka vrsta neminovnosti za Šumadince od samog starta sezone. Tako je i pred gostovanje u Zaječaru. Kapiten Slobodan Simović će zbog povrede koju je doživeo na utakmici sa Vojvodinom propustiti meč, a po svemu sudeći neće ga biti ni u sastavu za naredni prvenstveni okršaj sa braniocem titule, Crvenom zvezdom.Van stroja je i mladi Nikola Bukumira, koji se povredio na jednom od treninga nakon utakmice sa Radničkim iz Niša. Ostali igrači, uključujući novajliju Darlija Enlandija, biće u konkurenciji za današnji duel sa Romantičarima.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 55/

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)

/Belaković 10, Pavlović 84 - Romanić 34/

Jedinstvo - IMT 2:3 (1:3)

/Damjanić 17, Aćimović 57 - Kurt 8p, Krstić 27, 38/

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC





tagovi

Feđa DudićRadnički KragujevacOFK BeogradMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara