Faza ključanja u borbi za opstanak: Zmajevi u Ivanjici za goli život, Radnik je finale Lige šampiona za Pančevce

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 12:05

Velika uzbuđenja se očekuju i na Čairu, gde IMT posle poraza od Novog Pazara gostuje sastavu Nebojše Joksimovića sa željom da ostane na poziciji koja mu garantuje očuvanje superligaškog statusa u narednoj sezoni

Uzbudljiva borba za plasman u evrokupove u potpunosi je bacila plej-aut Mozzart Bet Superlige u drugi plan, ali bitka za opstanak po uzbuđenjima nimalo ne zaostaje. Ne samo da ne zaostaje, već danas dostiže stepen klučanja. Ostalo je još jedno mesto koje vodi direktno u plej-aut, a od kojeg strepe četiri ekipe, a na kraju će biti zadovoljan samo jedan tim, onaj koji će zauzeti 12. mesto i ujedno izbeći i stresne mečeve plej-auta.

Na tom mestu se trenutno nalazi IMT. Traktoristi su dva boda udaljeni od Javora, odnosno jednog od dva mesta koje vodi u doigravanje za opstanak u superligaškom rangu, ali i pet bodova iznad Železničara iz Pančeva, koji je trenutno na mestu koje bi ga uz Radnik iz Surdulice odvelo u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije.

Izabrane vesti

Sastav Nebojše Jandrića je u prošlom kolu na krovu Tržnog centra stadion poražen od Novog Pazara, čime je prekinuo odličan niz od pet vezanih mečeva bez poraza u navijšem rangu takmičenja (dve pobede i tri remija), što je sasvim sigurno povećalo pritisak u ekipi uoči današnjeg gostovanja Radničkom na Čairu (18.30).

Nišlije deluju spokojno po pitanju opstanka, ali još uvek nisu zvanično prebrinuli sve brige. Ekipa Dejana Joksimovića je poljuljana porazom u Subotici u prošlom kolu (1:3), aliima sve u svojim rukama. Posle IMT-a će ugostiti Javor, pa na svom terenu u narednih pet dana može da razreši svaku dilemu.

"Ovaj meč bitan je u smislu nekog našeg konačnog plasmana. Ovo je neka, da kažem, druga meč lopta, ukoliko je iskoristimo možemo da ostvarimo naš prevashodni cilj i opstanemo u ligi. Očekujem i reakciju igrača posle poraza u Subotici, pre svega u tom nekom energetskom smislu, u smislu emocija i strasti koje su potrebne da bi se igrao kvalitetan fudbal na ovom nivou. Sve ono što nismo imali na prethodnoj utakmici. Mi smo stvarno napravili jedan niz, ali verovatno je, posle svega, došlo i do nekog emotivnog pražnjenja kod igrača. Očekujem da budemo bolji, da energija, koncentracija i fokus budu na maksimalnom nivou", poručio je Joksimović.

Najveća uzbuđenja očekuju nas u Ivanjici (18.00), gde se sastaju dve ekipe koje se nalaze na mestima koje vode u plej-aut. Voždovac je u neprijatnoj situaciji, jer je vezao dva poraza i raskinuo saradnju sa Nikolom Mitićem, pa će ekipu pokušati da trgne Mihajlo Trajković.

Zmajevi su sami sebi zakomplikovali život, s obzirom da su od od zone plej-ofa u kojoj su bili jesenas, tokom proleća došli do grčevite borbe za opstanak, ali veruju da će uspeti da zadrže superligaški status.

"U Ivanjicu krećemo sa malo kadrovskih problema, ali nemamo vremena da razmišljamo o bilo čemu što je u prošlosti ili danas nije naše oružje. Krećemo bistre glave, odlučni i spremni, bez opterećivanja sporednim stvarima. Daćemo sve od sebe, igrati iz minuta u minut i videti šta će utakmica da nam donese. Cilj je da uzmemo bodove i polako probamo da obezbedimo opstanak u ligi, što je sada jedino važno. To je prioritetni cilj svih nas, igrača, stručnog štaba i svih zaposlenih u klubu. Svi smo na jednom putu, na istom bordu, imamo zajednički cilj. Nije bitan ni jedan pojedinac, ni da li sam ja trener, ili neko drugi, ni koji igrač počinje utakmicu, ili ne. svi smo jedno. Moramo tako da živimo i dišemo", rekao je Trajković.

Javor je posle burnog meča u Surdulici došao do pobede autogolom Mateje Stojanovića u četvrtom minutu nadoknade. Ivanjičani su nakon meča bili ogorčeni suđenjem Marka Ivkovića na tom meču, s obzirom da im je glavni arbitar tog meča na kraju isključio polovinu sturčnog štaba, uključujući i trenera Radovana Ćurčića, ali na ovom meču neće račinati ni na Stefana Miloševića. Ipak, to bi samo trebalo da pojača motivaciju na stadionu Kraj moravice, pred meč odluke.

Železničar je na mestu koje vodi u niži rang, ali je ekipa Tomislava Sivića u najboljoj formi od svih timova koji se bore za opstanak. Pančevci su u poslednja četiri kola osvojili šest bodova (pobeda i tri remija), a dodatno samopouzdanje ekipi doneo je veliki trijumf na Voždovcu prošlog vikenda.

Sivićev tim je sada pod drugačijom vrstom pritiska, s obzirom da ga očekuje okršaj sa prežaljenim Radnikom (20.00) i utakmica u kojoj je pobeda postavljena kao striktna obaveza.

"Mi nemamo pravo na opuštanje, jer do skoro smo bili u bezizlaznoj situaciji, ali sada se pojavilo svetlo na kraju tunela. Utakmica sa Radnikom je za nas kao finale Lige šampiona, tako se i spremamo. U fudbalu ništa nije sigurno, Radnik igra maksimalno i svakoga može da iznenadi. To je ekipa koja zna fudbal, uostalom, imala je i osam nerešenih rezultata na početku prvenstva. Jednostavno, Surduličani nisu imali sreće ove sezone, ali imaju igrače koji bi u svakom timu bili pojačanja. Utakmica sa Radnikom je meč istine. Moramo da potvrdimo dobru igru protiv Voždovca, jer samo nas tri boda ostavljaju u daljoj trci. Baš kao i u prošlom kolu, kada nam ni nerešen rezultat nije odgovarao. To je kvalitet koji su momci pokazali, kada je bilo najpotrebnije bili su odlični. Sada sve to treba da podignemo bar za deset odsto protiv Radnika, pa ćemo pričati dalje", rekao je Sivić.

Najmanje takmičarskog uzbuđenja trebalo bi da bude u Novom Pazaru (16.00), gde je domaćin sa tri vezane pobede potvrdio razliku u kvalitetu u odnosu na konkurenciju, a u goste mu stiže Spartak, koji je slavljem nad Radničkim napravio ključni korak ka defnitivnom opstanku u elitnom rangu.

MOZZART SPORT, 35. kolo

plej-aut

16.00: (2,20) Novi Pazar (3,30) Spartak (3,10)

18.00: (2,35) Javor (3,15) Voždovac (2,95)

18.00: (2,35) Radnički Niš (3,25) IMT (2,85)

20.00: (1,30) Železničar (4,80) Radnik (9,50)



tagovi

Nebojša JandrićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara