Foto: AFP
Foto: AFP

Fatijev oporavak ne teče po planu, moraće na treću operaciju?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 19:18

Tri meseca nakon prvog zahvata u Barseloni i dalje nisu sigurni kada će se 18-godišnjak vratiti na teren

Kada je 9. novembra Ansu Fati operisao koleno, prema prognozama lekara se očekivalo da će se fudbaler Barselone vratiti na teren početkom marta, taman pred revanš sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona. Možda čak i ranije. Međutim, tri meseca kasnije Fatijev povratak je ponovo u izmaglici.

Oporavak kolena nakon operacije nije protekao po planu i 18-godišnjak je pre dve nedelje ponovo morao na operaciju, što je tek danas otkrila katalonska televizija TV3. Ugledna Marka raspitala se o kakvom je zahvatu reč i došla do saznanja da se radi o biološkom tretmanu, posebnoj vrsti terapije koja bi mogla da bude od koristi kada koleno ne zarasta kako bi trebalo.

Izabrane vesti

Međutim, TV3 dalje navodi da situacija i dalje nije dobra, te da u Barseloni ne isključuju i treći zahvat. Pre tri dana Ronald Kuman nije želeo da precizira povratak brzonogog krila, ali je sa velikim oprezom ostavio mogućnost da se Fati ipak vrati za meč sa Pari Sen Žermenom koji je zakazan za 10. mart.

"Nadam se da će moći da igra, ali nisam siguran. Najbitnije je da se on oporavi. Neću da dajem nikakve prognoze, to nije pametno", objasnio je Holanđanin.

Podsetimo, Fati je operisan početkom novembra usled povrede meniskusa kolena leve noge koju je zadobio na meču sa Betisom. Operaciju su izvršili ugledni doktor Ramon Kugat i njegov tim specijalista pod nadzorom klupskih lekara. Tada je procenjeno da će Fati odsustvovati četiri meseca, te da će se pojaviti na Parku Prinčeva. Ali, kako stvari trenutno stoje, šanse za tako nešto sve su manje.


tagovi

BarselonaAnsu Fati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara