Fantazzi predlozzi: Kome traka - Salahu ili Halandu?

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.10.22. | 10:31

Jedna nedoumica i nekoliko predloga pred početak 13. kola Premijer lige

Vraćamo se u normalu. Pred nama je ovog vikenda 13. kolo Premijer lige. Za razliku od prethodnog, vanrednog, ovog puta biće kompletno, što znači da se fudbaleri Arsenala i Mančester Sitija vraćaju u pogon. To ujedno znači i da će 83 odsto Fantazi menadžera dobiti nazad Erlinga Halanda. Sredinom nedelje fudbaleri koji su u brojnim timovima preuzeli kapitensku traku u odsustvu norveškog napadača uglavnom su podbacili. Da li to znači da se danas traka vraća na Halandovu ruku? U nastavku teksta pozabavićemo se time, ali ćemo ujedno pokušati da pronađemo nekoliko nepopularnih opcija koje bi u aktuelnoj rundi, ali i u narednim, mogle da naprave razliku.

Pre nego što krenemo, da vas podsetimo da prva utakmica počinje već u 13.30, što znači da svoje timove možete "zatezati" do podneva. Takođe, u Mozzart kladionici imate bogatu kladioničarsku Fantazi ponudu kojom biste mogli da naplatite znanje.

Izabrane vesti

KOMPLETNU PONUDU U MOZZART KLADIONICI MOŽETE POGLEDATI OVDE

David Raja (4,5m) – Sa dva vezana "clean sheet-a" i pet bonus poena španski čuvar mreže ponovo je skrenuo pažnju Fantazi trenera na sebe. Preko 55.000 menadžera već ga je kupilo u periodu od 12. do 13. kola i Raja bi za poverenje mogao da im se oduži već protiv Aston Vile. Birmingemski klub prolazi kroz ozbiljnu krizu, posle poraza od Fulama sredinom nedelje ostao je bez Stivena Džerarda, a u utakmicama kod kuće jedino su Vulverhempton i Everton postigli manje golova (po tri).

Aron Kresvel (4,8m) – Vest Hem je do sada izgledao dosta dobro defanzivno. Primio je 12 golova na 11 utakmica, po čemu je samo šest timova, svaki iz vrha tabele, bolji od Čekićara. Gostovanje Bornmuta je solidna prilika da po treći put u prvenstvu sačuvaju mrežu. Kladionice im za to daju velike šanse (oko 50 odsto), a defanzivac koji bi lako mogao da doprinese i u ofanzivi je Aron Kresvel. Izvodi kornere i slobodne udarce i već je stvorio 18 prilika saigračima, s tim da nije imao dovoljno sreće da upiše ni gol ni asistenciju.

Džejms Džastin (4,3m - 2,0%) – Lester se posle turbulentnog starta konačno stabilizovao, što se najbolje vidi po defanzivnom učinku. Na tri od poslednje utakmice ekipa Brendana Rodžersa nije primila gol, a dobru šansu da još jednom sačuva mrežu ima protiv Vulverhemptona, najneefikasnije ekipe Premijer lige ove sezone. Džastin je naš izbor iz razloga što je jeftiniji od Timotija Kastanja za 0,2m, a i poseduje ga tek dva odsto Fantazi menadžera, te bi mogao da bude odličan diferencijal za ovo kolo.

Mohamed Salah (12,8m) – Erling Haland je nezaustavljiv i zbog toga logičan izbor za kapitena protiv Brajtona, ali bi rizik sa Mohamedom Salahom i te kako mogao da se isplati, sve zbog njegove tradicije u sudarima sa novajlijama. Naime, Salah je u poslednja četiri okršaja sa tek promovisanim timovima u ligi isporučio ogromnih 49 poena! Faraon ne blista ove sezone, ali gostovanje drugoj najslabijoj odbrani prvenstva deluje vrlo primamljivo.

Bukajo Saka (7,9m) – U početku je bio neprepoznatljiv, zapravo, izvan forme, baš kao i u finišu prethodne. Međutim, Saka je u ovom trenutku udarna igla Arsenala. U poslednjih sedam prvenstvenih mečeva samo protiv Totenhema nije imao konkretan učinak i trenutno je igrač sa najviše poena u ekipi Mikela Artete. Naredni rival mu je Sautempton, tim koji je u prošlom kolu tek prvi put sačuvao mrežu.

Fil Foden (8,3m) – Pomalo je ispod radara mnogih prošlo da je jedino Erling Haland doneo više poena od Fodena u dosadašnjem delu sezone. Čak i od Kevina de Brujnea čija je cena 3,9m veća u ovom trenutku. Ono što je posebno bitno, Foden igra standardno, počeo je svaku od 10 prvenstvenih utakmica, a na pet kod kuće u proseku je isporučio 9,4 poena.

Erling Haland (12,1m) - Norveški napadač vraća se u pogon utakmicom na Etihadu protiv Brajtona. Do sada nijednom kod kuće nije podbacio u Premijer ligi i u dosadašnjih pet mečeva pred svojim navijačima u proseku je donosio 13,6 poena. Štaviše, njegove partije nisu ništa slabije ni na strani. U poslednjih šest mečeva, bilo kod kuće ili u gostima, Haland je lider u udarcima unutar šesnaesterca (24), udarcima u okvir gola (16) i ulasku u velike šanse (8). U istom periodu imao je i najveći xG u Premijer ligi (očekivani broj postignutih golova - 4,90) kao i xGI (učešće u golovima - 6,14). Siti je uglavnom poprilično efikasan protiv Brajtona, na poslednjih sedam međusobnih susreta spakovao mu je 23 komada.

Darvin Nunjez (8,8m - 6,8%) – Doneo je, posebno protiv Mančester Sitija, nekoliko katastrofalnih odluka, ali ne može mu se osporiti da je vrlo konkretan kad god ima loptu u nogama. Uostalom, na prethodne tri utakmice koje je počeo u svim takmičenjima postigao je po gol, a moglo je da ih bude i više. Kako bilo, u poslednja tri kola uputio je 12 udaraca, devet unutar šesnaesterca od čega pet u okvir gola, i u pomenutom periodu je u tim statističkim kolonama najbolji u Liverpulu. Kako su Diogo Žota i Luis Dijaz povređeni, trebalo bi da počne meč na Siti Graundu.

Đanluka Skamaka (6,8m - 2,2%) – Jedino je Lester ove sezone primio više golova od Bornmuta koji ovog vikenda gostuje Vest Hemu. Đanluka Skamaka se izborio za mesto u startnoj postavi, to je sada već kristalno jasno, i biće najveća opasnost po gol Trešnjica, a i oba premijerligaška gola – ima ih ukupno šest, računajući Ligu konferencije – postigao je na domaćem terenu.




tagovi

Fantasy FudbalFANTAZZI FUDBALMOZZART FANTAZZI

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara