Fantazzi predlozzi: Haland je ono što je Salah bio prethodnih godina

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 09:30

Norveški napadač je uvek kandidat za kapitena

Iza nas je četvrtina sezone u Premijer ligi, sasvim dovoljan period da možemo da iznesemo nekoliko zaključaka. Prvi je svakako - Erling Haland. Norveški napadač siguran je izvor poena u Fantaziju, ono što je Mohamed Salah predstavljao menadžerima prethodnih godina. Kada je postojala i najmanja dilema kome poveriti kapitensku traku, dodeliti je brzonogom Egipćaninu ispostavilo se kao pogodak. Isti je slučaj sa Halandom ove godine, što se odlično videlo i prošlog vikenda. Liverpul je na papiru imao nešto lakši posao, ali je Salah još jednom podbacio, dok je Haland uz het-trik upisao i dve asistencije i nastavio dominaciju na Ostrvu.

Što se Salaha tiče, u ovom trenutku nikako ne opravdava cenu od 12,8m. Njegov xG na sedam premijerligaških utakmica iznosi 3,11, pritom ni tu brojku nije uspeo da dostigne, pošto za sada ima samo dva gola... Ni njegov kolega kraj desne aut-linije Trent Aleksander Arnold nije ništa bolji izbor, svega 24 boda u sedam mečeva uz samo dve sačuvane mreže i jedan postignut gol, pritom bez njegovog trejd marka - asistencija... Kevin de Brujne u veznom redu, odnosno Ris Džejms i Žoao Kanselo u defanzivi nameću se kao logične zamene, odnosno rešenja za pomenute probleme.

Izabrane vesti

No, vratimo se onome zbog čega smo prvenstveno ovde, a to su predlozi za deseto kolo Premijer lige koje je pred nama.

KOMPLETNU PONUDU U MOZZART KLADIONICI POGLEDAJTE OVDE

Vinsente Guaita (4,5m) – Program ovog vikenda je takav da je zaista teško pretpostaviti koji golman bi mogao da sačuva mrežu. Ederson je, razume se, najsigurniji izbor, ali ukoliko ste od onih koji štede novac na golmanu, rekli bismo da je Guaita jedan od onih kojima se daju najveće šanse da dođe do bodova. Kristal Palas dočekuje Lids, ekipu koja na prethodna dva gostovanja nije postigla nijedan gol i pritom je u ofanzivnom delu tima oslabljenja, jer pored Bamforda i Rodriga koji tek ulaze u ritam posle povreda, Džesi Marš neće moći da računa na Luisa Sinisteru koji je pocrveneo u prošlom kolu.

Ris Džejms (6,1m) – Trenta Aleksandera Arnolda su se zbog poprilično lošeg starta sezone u prethodnom periodu mnogi Fantazi menadžeri odrekli. Ris Džejms i Žoao Kanselo s druge strane sve više dobijaju na popularnosti. Džejms je nešto sporije startovao u Premijer ligi, ali se očekuje njegovo buđenje po dolasku Grejama Potera. Sredinom nedelje je protiv Milana pored sačuvane mreže upisao i gol i asistenciju, a sada na Stamford Bridž stiže Vulverhempton, daleko najneefikasniji tim Premijer lige.

Džejms Medison (8,1m) – Predložili smo ga prošle nedelje i zbog toga ga ne preskačemo ni ove. Lesterov vezista igra u sjajnoj formi, praktično sam drži Lisice u životu. Od 14 golova, koliko je ekipa Brendana Rodžersa postigla u prvenstvu, Medison je učestvovao u sedam. Ima pet pogodaka i dve asistencije, ali i sjajnu priliku da učinak popravi, jer u ovom kolu gostuje Bornmutu. I raspored mu ide na ruku pošto Lesteru slede utakmice sa Kristal Palasom, Lidsom, Vulverhemptonom…

Vilfrid Zaha (7,3m) – Još jedan igrač sa odličnim raspored. Kristal Palas do početka Mundijala za rivala nema nijedan od TOP šest timova, što je više nego dobar razlog da ga što pre dovedete u tim. Konkretno u ovom kolu ima odlične izglede da popravi golgeterski učinak, igra na Selhurst Parku gde je već postigao tri gola ove sezone, a u goste mu dolazi Lids koji nijednom nije sačuvao mrežu na strani od starta Premijer lige.

Erling Haland (12,2m) – Zar je razlog i dalje potreban, posle svega što smo od norveškog napadača videli od starta sezone. Na prvenstvenim utakmicama kod kuće beleži u proseku 15,5 Fantazi poena po utakmici, na tri uzastopna meča na Etihadu u Premijer ligi ostvario je het-trik, a bio mu je blizu i sredinom nedelje u Ligi šampiona protiv Kopenhagena. Vrlo verovatno bi i stigao do njega da ga Pep Gvardiola nije izveo iz igre na poluvremenu kako bi ga odmorio za duel sa Sautemptonom.

Kalum Vilson (7,2m) – Aleksander Isak još se nije oporavio, što znači da će Kalum Vilson gotovo sigurno početi meč sa Brentfordom. Do sada je uglavnom koristio priliku. Na tri od četiri utakmice koje je odigrao u prvenstvu postigao je gol, a rival mu je tim koji je na samo jednom od prethodnih 20 gostovanja u Premijer ligi sačuvao mrežu.

Đanluka Skamaka (6,7m) – Polako ali sigurno, italijanski napadač preuzima mesto startnog napadača u Vest Hemu. Do sada je pogađao isključivo u Ligi konferencije, a prošlog vikenda upisao se i u Premijer ligi. Pride u četvrtak ušao sa klupe umesto Majkla Antonija i stigao do trećeg gola u Evropi. Najavljuje se kao starter i protiv Fulama koji je na poslednjih pet mečeva u proseku primao više od dva gola.


tagovi

Fantasy Fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara