©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (petak, 21. februar): Armejci u Zvezdinom Beogradu, plus fudbal na sve strane

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.02.20. | 08:19

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju ovog petka

MEC – LION, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

U par proteklih meseci Mec je uglavnom igrao nerešeno i trenutno ga samo dva boda razdvaja od opasne zone. Ekipa je bez pobede u prethodne tri utakmice, a poslednji put je slavila u duelu sa Sent Etjenom početkom ovog meseca. Lion je na 11. mestu i sada jedino može da se nada mestu koje vodi u Ligu Evrope. Bez pobede je takođe na četiri prethodne utakmice, a poslednju je upisao protiv Tuluza pre skoro mesec dana. Lion je dobio šest poslednjih međusobnih duela sa Mecom i to bez primljenog gola.

Izabrane vesti

BREŠA – NAPOLI, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Breša je na pretposlednjem mestu tabele i bez trijumfa na poslednjih devet mečeva. Uz to ima i najlošiji učinak kada su u pitanju igre na domaćem terenu gde je ostvarila samo jednu pobedu uz tri remija i osam izgubljenih utakmica. Napoli je u poslednje vreme u dobroj formi sa pet pobeda na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima. Nakon pobede nad Kaljarijem popeo se na deveto mesto, a ukoliko dobije večeras makar na kratko naći će se na šestom. Od pet prethodnih duela sa Brešom dobio je četiri, od kojih su tri završena u rasponu 0-2 gola.

BAJERN – PADERBORN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Bavarci su još jednom demonstrirali silu. U sudaru sa Kelnom za samo 12 minuta postigli su tri gola i na kraju slavili sa 4:1. Sa četvrtom uzastopnom pobedom na gostovanjima i 14 prvenstvenom Bajern se nalazi na čelu tabele uz bod prednosti u odnosu na Lajpcig. Paderborn je poslednji na tabeli gde ga šest bodova deli od Majnca koji je prvi tim u bezbednoj zoni. I pored toga što u poslednje vreme i ne igra tako loše na strani na Alijanc Areni jednostavno nema šta da traži. Skor sa ukupno četiri utakmice koje su međusobno odigrali glasi 19:2 u korist ekipe iz Minhena.

BETIS – MAJORKA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Betis je zapao u krizu krajem januara i od tada je bez dobijenog meča. Nalazi se na dvanaestoj poziciji odakle teško može da se nada mestu koje vodi u Ligu Evrope. Majorka se nije snašla tako dobro u Primeri za razliku od ostalih ekipa koje su ove sezone došle iz Segunde. Zauzima 18. mesto koje je u crvenoj zoni, ali je lošu seriju od četiri uzastopna poraza ipak prekinula u prošlom kolu pošto je savladala Alaves sa 1:0. Betis je novembarski duel sa Majorkom kao gost dobio rezultatom 2:1.

DERBI – FULAM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Ovnovi su dolaskom Vejna Runija puno dobili, međutim izgleda isuviše kasno da bi osigurali plej-of. Dobru seriju igara trinaestoplasirani Derbi pokvario je u prethodna dva kola u kojima je izgubio od Bristola i igrao nerešeno sa Hadersfildom. Fulam je posle remija sa Milvolom poražen od Barnslija i tim koji predvodi Mitrogol sada je na trećem mestu uz tri boda zaostatka u odnosu na drugoplasirani Lids. Fulam je duel u Londonu dobio sa 3:0, a od četiri prethodna sa ovim rivalom dobio je tri.

KORTRAJK - GENK, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Kortrajk je pobedom nad Ostendeom na gostovanju (0:3) ostvario i treću uzastopnu pobedu i trenutno zauzima 11 poziciju. Genk je izgubio od Standarda kod kuće sa 1:3 i sada je na šestom mestu tabele, poslednjem koje obezbeđuje doigravanje. Prednost Kortrajka je domaći teren na kojem u poslednje vreme igra solidno, za razliku od Genta koji baš i ne blista na gostovanjima. Tim koji je imao ulogu domaćina pobeđivao je i na 16 od poslednjih 19 odmeravanja, a oba tima postizala su golove na pet od prethodnih šest.

JAVOR – MLADOST, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Dragačevci su uspeli da uzmu Zmajevima bodove u Lučanima, a cilj im je da Mladost u dogledno vreme napusti plej aut grupu. Javor će biti tvrd u Ivanjici, a da može, videli smo na prolećnoj premijeri u Kruševcu gde je izboksovao X s Napretkom koji nije ni malo naivan rival, makar po potencijalima sadašnje postave. Inače, ove ekipe su u prvom delu sezone, tačnije u sedmom kolu odigrale 3:3, a na njih od septembra 2017. godine standardno dolazi makar 3+ tip.

SIVAS - ALANJA, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Ponovo bez Škuletića koji je povredio ruku, Sivas koji je u krizi rezultata dočekuje Alanju koja preti da mu preotme četvrto mesto koje obezbeđuje kvalifikacije za Ligu Evrope. Gosti takođe nisu blistali u protekla dva kola, a sa Sivasom na poslednjem viđanju imaju i sećanje na remi. Dobra stvar po domaćina je činjenica koja kaže da do sada u ligaškim vodama u tekućoj sezoni nisu poraženi na svom terenu gde su dali 27 golova, a primili samo sedam.

CRVENA ZVEZDA – CSKA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Zvezda je doživela težak poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća, a iskupljenje će se tražiti ni manje ni više nego protiv prvaka Evrope, ekipe CSKA. Naš tim međuti i dalje ima šansu da se umeša ozbiljnije u borbu za TOP 8. Crveno-beli do sada imaju skor 10-14, dok je CSKA na skoru 16-8. Armejci nikako ne dolaze u Beograd u toliko dobrom raspoloženju jer su vezali dva poraza u Evroligi. Poraženi su od Efesa i od Olimpijakosa, pa će sada tražiti povratak na bolje staze u glavnom gradu Srbije.

PANATINAIKOS – BARSELONA, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Barsa je vezala pet evropskih pobeda, pa mirne duše može na noge Panatinaikosu koga je u proteklih pet kola tukla Valensija i naša Crvena zvezda. Inače, Barselona je dobila oba susreta ovoga para u 2019. godini, a utakmica 25. kola sjajna je šansa da se iskupe navijačima da se iskupe za poraz od Valensije u četvrtfinalu Kupa Španije.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara