Zvezda se ukočila pred večiti derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.02.20. | 15:54

Inđija agresivnom igrom stigla do remija protiv šampiona – 1:1

Četiri besane noći su pred Dejanom Stankovićem uoči 162. večitog derbija. Sve ono što su dobro radili u prva dva prolećna kola igrači Crvene zvezde kao da su zaboravili u Inđiji, pojedeni od strane agresivnog domaćina i sopstvene nervoze, šampioni Srbije su klizili ka drugom prvenstvenom porazu ove sezone. Kola koja su nepogrešivo išla ka ambisu nekako su uspeli da zaustave asistencijom Marko Gobeljić i 11. prvenstvenim pogotkom El Fardu Ben – 1:1.

Međutim, remi u Inđiji teško da je napunio oči i ublažio nervozu Dejana Stankovića, jer Crvena zvezda u dobrom delu meča nije napravila smislenu akciju. Prosula je prvo poluvreme, dozvolila da je domaćin uvede u “ritam nereda” i haotičnu utakmicu. Na kraju je spasavala i bod i tražila pobedu bez velikog plana. Domaćin jeste igrao dekadentno, uvek na granici faula, ali je ispred sebe imao jasan način kako da dođe do cilja. Tim Aleksandra Janjića dobio je osam žutih kartona, pre kraja meča na tuširanje je morao levi bek Čermelj, ali su na kraju trijumfalno podigli ruke, jer su dobili ono što su tražili.

Izabrane vesti

Dobijao je pohvale bivši trener Inđije Srđan Blagojević zbog načina na koji je parirao Crvenoj zvezdi u jesenjem meču. Igrali su tada Sremci fudbal na našem najvećem stadionu i pali u samom finišu posle dva penala. Njegov naslednik Aleksandar Janjić se odlučio za drugačiju strategiju, ali jedan od najvećih kandidata za ispadanje iz lige nije ukočio srpskog šampiona, već ga je u prvom poluvremenu ofanzivno paralisao. Oslanjajući se na težak teren i jak vetar Inđija je maksimalno skratila prostor kombinovanoj postavi Dejana Stankovića. 

Odlučio se mladi Zvezdin stručnjak da promeša karte i ukaže poverenje Vuliću, Vukanoviću, Pankovu i Babiću, momcima koji na početku proleća nisu dobili veliku priliku. Međutim, Stanković je dobio jedno veliko ništa. Spore noge fudbalera Crvene zvezde propadale su u sremsko blato, Inđija je bila dovoljno iskusna da brojnim faulovima (26 za 45 minuta) isecka na froncle igru Crvene zvezde. Ostali su bez mogućnosti crveno-beli da kroz pas igru dođu do povoljne šanse, ali zakazali su tamo gde se ne sme. Bez strasti prevelike želje terali su Dejana Stankovića da se čudi brojnim pogrešnim potezima i nemogućnosti njegovih izabranika.
“Šta radite bre, više”, uhvatila je kamera reakciju Dejana Stankovića posle vodećeg gola domaćeg tima.

Bila je to samo kulminacija lošeg Zvezdinog poluvremena. I ranije je pokušavala Inđija da direktnim loptama Inđija uhvati u mišolovku Zvezdinu odbranu. Bilo je vrućih situacija, ali je u 37. minutu bivši član Javora Nemanja Vidić poslao savršenu loptu u prostor ka Krasiću između Babića i Rodića. Nije tu bilo spasa za Milana Borjana.

Slovima i brojevima Crvena zvezda je napravila dve solidne šanse. Prvo je slab pokušaj Željka Gavrića lako neutralisao Preković, baš kao i udarac Bena sa 18 metara.

Morao je Dejan Stanković da već na poluvremenu izvrši dvostruku izmenu i ubacivanjem Pavkova i Garsije prodrma ekipu. Crvena zvezda je zaigrala sa dvojicom napadača, ali je načeta nervozom napadala stihijski i bez plana. Čak je Inđija imala šansu da zatvori meč posle sat vremena kada je Borjan pročitao Bastajića. Prvu kolosalnu šansu Crvena zvezda je imala 60 sekundi kasnije. Posle odličnog pasa Nikolića, Gobeljić je bio sam ispred mreže Inđije, ali je Preković bravurom sačuvao mrežu.  

Posle Gobeljićeve asistencije i  Benovog šuta golman Inđije ništa nije mogao da uradi. Od tog trenutka gledali smo igru na jedan gol. Inđijci su se branili svim silama, bilo je komičnih situacija, ali su izdržali  sve nalete crveno-belih. Računajući i Prekovićevu odbranu posle Babićevog udarca glavom.


INĐIJA – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Krasić 35 - Ben 75/

Stadion: Inđije
Gledalaca: 3.000
Sudija: Novica Anđelovski
Žuti kartoni: Mihajlov, Jovanović, Vidić, Bastajić, Purtić, Čermelj, Dimitrov, Preković (Inđija), Pankov (Crvena zvezda)
Crveni karton: Luka Čermelj (Inđija) u 85. minutu

INĐIJA (4-2-3-1): Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić – Bastajić (od 74. Janjić), Banjac (od 63. Dimitrov), Purtić, Tomić (od 83. Milosavljev), Čermelj, Vidić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Vulić (od 46. Garsija) – Ben Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov) – Vukanović. Trener: Dejan Stanković.


LINGLONG SUPERLIGA - 23. KOLO

Sreda
Spartak ŽK – Mladost Lučani  3:1 (1:0)
/Srećković 17, Denković 76p, Šormaz 89 – Bojović 88/

Inđija – Crvena zvezda  1:1 (1:0)
/Ben 75 - Krasić 35/

18.00: (2,05) Rad (3,35) Javor Matis (3,80)
18.00: (1,70) Napredak (3,60) Radnik (5,30)
18.00: (4,70) Mačva (3,50) TSC (1,80)
18.00: (1,10) Partizan (11,0) Proleter NS (19,0)
18.00: (1,90) Vojvodina (3,40) Radnički Niš (4,30)
18.00: (1,65) Čukarički (3,70) Voždovac (5,70)

*** kvote su podložne promenama

 

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara