Foto: AFP
Foto: AFP

Fajenord već na -4, napadi sa desetoricom nisu bili dovoljni za slavlje u derbiju Roterdama

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 16:52

Sastav Brajana Priskea bio bliži pobedi, iako je pola sata igrao sa igračem manje, ali je domaća Sparta odolela - 1:1

Previše je sam sebi napravio problema Fajenord da bi mogao da se nada pobedi u derbiju Roterdama, iako je bio bliži trijumfu od Sparte. Primio je gol nakon nesrećne reakcije svoje odbrane u 34. minut, a onda ostasa igračem manje nakon izjednačenja na isteku časa igre. I pored toga što je bio desetkovan više je napadao u završnici utakmice, ali se rezultat nije menjao - 1:1 (1:0).

Sastav Brajan Priskea je u prva tri kola prosuo četiri boda, a upravo toliko je udaljen od besprekornog PSV Ajndhovena. Dodatne probleme pravi činjenica što narednog vikenda u Roterdam dolazi Ajaks.

Izabrane vesti

Domaćin je u prvom poluvremenu poveo iz jedine opasne situacije pred protivničkim golom. Fajenordova odbrana je ispala previše naivna, ostala je na skoro 50 metara od svog gola, ali nije bila sihronizovana. Ostavila je Timona Velenrutera u teškoj situaciji, istrčao je nemac i glavom pokušao da izbaci loptu, ali je ona pala pred noge Kamila Neglija, koji je preciznim udarcem pogodio iskosa sa desne strane pogodio metu.

Izjednačujući pogodak Kvintena Timbera na isteku časa igre predstavljao je plod velikog pritiska koji su igrači Fajenorda napravili pred golom Nika Olija. Ipak, već u 61. minutu neoprezno je startivao Ramiz Zeruki i dobio drugi žuti karton.

Delovalo je da će Fajenord ipak uspeti da dođe do pobede, kada je sudija Aleks Bos u 73. minutu dosudio najstrožu kaznu zbog prekršaja nad Igorom Paišaom. Ipak, nakon gledanja VAR snimka ustanovljeno je da je start bio ispred kaznenog prostora, pa su gosti dobili slobodan udarac iz kog nisu ozbiljnije ugrozili domaću mrežu.

I pored velikog pritiska u poslednjih 15 minuta, nije viđeno mnogo izrazitih prilika pred Spartinim golom. Onu poslednju nije uspeo da iskoristi David Hanko u šestom minutu nadoknade.


EREDIVIZIJA – 3. KOLO

Subota

NEC - Zvole 1:0 (0:0)

/Gonzalez 87/

Almere - PSV 1:7 (0:2)

/Hansen 57 - Til 10, De Jong 15, Drioš 65, Tilman 71, Barbe 78ag, Lozano 83, Pepi 90/

NAC Breda - Utreht 1:2 (1:0)

/Lukasen 37 – Ohio 90+1, 90+5/

Nedelja

Groningen - AZ Alkmar 0:0

Sparta - Fajenord 1:1 (1:0)

/Negli 34 - Timber 60/

14.30: (2,40) Herakles (3,45) Vilem Drugi (2,90)

16.45: (1,75) Go Ahed Igls (3,60) RKC (4,90)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Tvente – Herenven

Ajaks – Fortuna Sitard




tagovi

Brajan Priske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara