(©Reuters)
(©Reuters)

Fajenord se probudio, spasavaj se ko može (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 17:26

Šampion Holandije demolirao Almere – 6:1

Dva kola – dva remija. Da je Srbija u pitanju, već bi se orila zvona za uzbunu na stadionu. Ali, u Holandiji je to razlika koja ide u rok službe i lagano se stiže i prestiže do kraja sezone. Ma, do kraja jeseni.

Fajenord je dao rivalima dva remija „fore“. Uzeo je dva od mogućih šest bodova na startu nove sezone. A, danas je nagazio papučicu gasa i pokazao da će se i te kako trkati da odbrani šampionski trofej. Nastradao je Almere, „fenjeraš“, idealni protivnik da se podigne borbena gotovost – 6:1.

Izabrane vesti

Nekako je logično što Fajenord postepeno podiže formu, jer želi da bude maksimalno našpanovan za start Lige šampiona. A, do prvog kola ima još nešto manje od mesec dana. Čeka se žreb u Roterdamu, crveno-beli vrebaju iz prvog šešira. Mnogi priželjkuju da izvuku baš njih, jer ih smatraju za povoljnijeg rivala od ostalih „aždaja“ sa Zapada Evrope, ali mogli bi opasno da se opeku, jer kada Slotov tim krene da melje – spasavaj se ko može.

A, Almere danas nije imao kud. Uhvatio ga je šampion u mašinu i rešetao iz svih pozicija. Santijago Himenez je dostigao radnu temperaturu, najbolji strelac Fajenorda je bio dvostruki strelac, s tim što je drugi pogodak bio sa bele tačke (ovde i ovde).

Pokazao je i Igor Pajšao da nije zaboravio da trese mreže (ovde), a u strelce su se upisali i Lutšarel Gertruida (ovde) i Mats Vajfer (ovde). Sve „face“ koje su i prošle sezone bile u klubu iz Roterdama.

Najnovije pojačanje Fajenorda, hrvatski fudbaler Luka Ivanušec, tek stigao iz zagrebačkog Dinama, dobio je još koji dan da se adaptira na novu sredinu, pa nije bio ni na klupi. Nije bilo ni potrebe da se žuri, šampion Holandije se probudio i počeo da melje. 

EREDIVIZIJA - 3. KOLO

Subota

NEC - RKC 3:0 (1:0)

/Matson 23, 90, Rober 90+3/

Ekscelzior - Fortuna Sitard 2:2 (1:0)

/Agrafiotis 30, Udenas 73 - Duarte 68, Belkeir 78/

Nedelja

Zvole - Utreht 1:0 (0:0)

/Drajf 69p/

Fajenord - Almere 6:1 (3:0)

/Himenez 4, 66p, Pajšao 10, Gertruida 19, Vajfer 50, Timber 94 - Van de Kamp 89/

Herenven - Sparta U TOKU

Odloženo

PSV - Go Ahed

Tvente - Vitese

Ajaks - Volendam

AZ Alkmar - Herakles

***kvote su podložne promenama



tagovi

FajenordAlmere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara