(© AFP)
(© AFP)

Fabijan Bartez u klubu svoje mladosti posle skoro 30 godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 19:45

Sa zadatkom da popravi golmane

Ne ide Tuluzu prema očekivanjima. Letos je ispao iz Lige 1, u drugoligaškoj konkurenciji je trenutno u sredini tabele, bez nagoveštaja da bi ekspresno mogao nazad u elitu, ali je navijače u sumornim vremenima bar malo razveselila vest da je klub angažovao zvučno pojačanje – Fabijana Barteza.

Naravno, ne da brani, letos je zakoračio u 50. godinu života, već da aktuelnim golmanima udeli poneki savet. Tuluz je doveo Barteza na funkciju konsultanta, sa preciznim zaduženjima da pomaže treneru čuvara mreže, Patrisu Garandu, što i ne bi trebalo da čudi, jer je tim sa juga Francuske primio 13 golova u prvih deset utakmica sezone i jasno je da sa takvim učinkom ne može da se nada visokom plasmanu.

Izabrane vesti

Otud je Bartezu poverena uloga savetnika za usko stručna golmanska pitanja. A ako neko zna kako se brani, onda je to Fabijan, s obzirom da je tokom bogate karijere osvajao Mundijal, Prvenstvo Evrope, Ligu šampiona, titule u Francuskoj (sa Marseljom) i Engleskoj (Mančester junajtedom).

Posebnim nitima vezan je baš za Tuluz. U njemu je počeo da se probija na veliku scenu, pet godina bio u mlađim kategorijama, dve u prvom timu, pre nego što ga je 1992. put odveo u Marselj, pa Monako, odatle na Teatar snova da ostvari ono o čemu je sanjao.

Čista strast me je motivisala da prihvatim ulogu savetnika. Želim svoju viziju fudbala i iskustva sa najveće scene da prenesem sadašnjim golmanima Tuluza. Hvala čelnicima kluba što su baš mene odabrali za tu misiju“, rekao je Bartez.



tagovi

Fabijen BartezTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara