©Reuters
©Reuters

Ezeov slalom od 50 metara uništio Šefild, Palas prekinuo crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.01.21. | 18:17

Potpuni ponor ekipe Krisa Vajdera i važno slavlje za sastav Roja Hodžsona - 2:0

Jedni su čekali trenutak da izađu iz krize, a drugi uveliko padaju sa litice i nema ih šta zaustaviti. Kristal Palas je prekinuo crni niz od od pet vezanih mečeva bez pobede u Premijer ligi i u dodatni ponor gurnuo ekipu Krisa Vajldera, koja više ne vidi svetlo na kraju tunela i nezadrživo grabi ka Čempionšipu - 2:0 (2:0).

Da će ovo biti veče Kristal Palasa bilo je jasno već u četvrtom minutu, kada je posle akcije koja je krenula od Tausenda, vodeći pogodak za domaćina postigao Džefri Šlup. Važan posao u toj akciji odradio je i Kristijan Benteke, posle čije reakcije je lopta stigla pred noge odlično postavljenog krila domaćina.

Izabrane vesti

Ostatak prvog poluvremena, pa i čitave utakmice, protekao je u nemoćnim pokušajima Šefilda da uspostavi dominaciju na terenu. Gosti su imali više loptu u svom posedu, ali su bili potpuno nemoćni da na bilo koji način ugroze protivnički gol. Potpuni nokaut doživeli su u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena. Lopta je posle napada Šefilda došla u noge Eberečija Ezea. Mlado Krilo Palasa je u trenutku prijema lopte bilo na 40 metara udaljenosti od svog gola, a onda je usledio fantastičan slalom od nekih pedesetak metara i lagana egzekucija sjajnog igrača domaćeg tima.

Šefild, koji je i onako poljuljan lošim rezultatima od starta sezone, nije imao snage da se vrati u meč. Vajlder je uzaludno menjao i pokušavao da probudi svoj tim, ali se čini da ni on više nije u stanju da izvuče keca iz rukava.

Sa druge strane, Roj Hodžson ima razloga za zadovoljstvo, mada je za brigu ostala potencijalna povreda Luke Milivojevića, koji je u nadoknadi morao sa terena. Ostaje da se vidi šta će biti sa srpskim reprezentativcem, ali i sa Šlupom i Bentekeom, koji su se takođe požalili na povrede.

Palas se probio na 12. mesto i u narednom kolu ga očekuje gostovanje probuđenom Arsenalu. Sa druge strane, fenjeraš je ostao zakucan za dno sa samo dva boda u 17 odigranih kola. Vajlderov tim 12. januara dočekuje Njukasl i do tada će pokušati da se konsoliduje i dođe do pobede koja bi ga donekle vratila u život.

Šefild, koji je prošle godine u ovo vreme bio u blizu samog vrha tabele i mesta koje vode u Ligu šampiona, večeras je oborio neslavan rekord Premijer lige, jer niko pre njega nije uspeo da veže 17 mečeva bez pobede na startu šampionske trke.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Petak

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Souček 86/

Mančester Junajted - Aston Vila 2:1 (1:0)

/Marsijal 40, Fernandeš 61pen - Traore 58/

Subota

Totenhem - Lids 3:0 (2:0)

/Kejn 29 penal, Son 43, Alderveireld 50/

Kristal Palas - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Šlup 4, Eze 45+6/

18.30 (2.80) Brajton (2.85) Vulverhempton (2.90)

21.00 (5.30) VBA (3.60) Arsenal (1.70)

Nedelja

15.15 (4.70) Njukasl (3.60) Lester (1.78)

17.30 (2.80) Čelsi (3.35) Mančester Siti (2.50)

Otkazano:

Barnli - Fulam

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara