Evropsko proleće Zvezdine dece: Ponovo seva Raduletova leva

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 17:51

Srpski predstavnik savladao Olimpijakos i plasirao se u plej-of Lige šampiona za mlade – 1:0

Ponovo seva Raduletova leva, Zvezdina deca čekaju proleće u Evropi. Malo ko je verovao da će tim Slavoljuba Đorđevića stići do velikog uspeha, ali posle životne lekcije i devetke u Londonu, Zvezdine nade su smogle snage dapostanu tek druga srpska ekipa koja će dočekati najlepše godišnje doba u Ligi šampiona za mlade. Tačku na odlična izdanja (izuzimajući London), generacija igrača rođena 2002. godine, stavila je danas u Atini, gde je savladala domaći Olimpijakos – 1:0. I stigli do 11 bodova u grupi, što konačnom uspehu daje  posebnu težinu.

Žreb u ponedeljak: Crveno-beli već znaju potencijalne rivale u plej-ofu

Izabrane vesti

Bio je to meč kakakav je tražio trener Crvene zvezde Slavoljub Đorđević. Crveno-beli nisu odigrali atraktivno, nisu napadali u talasima, ali su iz čvrstine i defanzivne discipline podizali samopouzdanje i pomogli Andriji Raduloviću da ponovo raširi krila i pokaže vanserijski potencijal. Naš predstavnik je u Pireju odigrao odličnu timsku utakmicu, ali nepravda bi bilo ne spomenuti dečije čarobnjaštvo Andrije Radulovića. Omaleni ofanzivni vezista nametnuo se kao jedan od vođe ekipe u prethodnom periodu. Davao je golove, asistirao, gađao saigrače levom nogom kao da ima urođen snajper... Zablistao je i u Atini i time pokazao da u bližoj budućnosti odgovorni sa Marakane treba da obrate pažnju na njega. Posebno, što ima taj prirodni dar koji nikada ne zastareva, niti izlazi iz mode – levu nogu.

Kada je Zvezda povela veliki posao odradio je štoperski tandem Milikić-Lukić, koji je imao veliku pomoć Mitrovića i Blagojevića. Solidne sekvence imao je Ilija Babić, dok je Panović propustio priliku da dokusuri rivala.

Mnogo toga je lepog uradio za Crvenu zvezdu tokom ovogodišnjeg ciklusa Lige šampiona. Momak iz Kotora je postigao pogodak u beogradskom meču protiv Totenhema, zatim je pogodio Lukića za vođstvo u sudaru sa Bajernom. Tim Slavoljuba Đorđevića branio se u dobrom delu prvog poluvremena sudara u Atinu. Čekali su u defanzivnom bloku Beograđani grešku rivala i trenutak koji bi, pre svih, Andrija Radulović mogao da iskoristi. Tako je i bilo.

Olimpijakos je imao jalovu inicijativu, osam šuteva ka golu Katića, ali samo jednu pravu priliku. Odlično je pucao u 26. minutu Liatsos, ali je golman crveno-belih odlično reagovao. Zvezdi je igrao u tim trenucima i nerešen rezultat, pošto je Bajern vodio u Minhenu protiv Totenhema, ali je dočekala ono što je uporno tražila. Posle duge lopte loše je reagovao desni bek Atinjana Cavas, nesporetno je pustio „for“ Andriju Raduloviću i to na mnogo jaču levu nogu. Zvezdin kreativac u takvim situacijama ne greši, što je moglo da se vidi u Beogradu protiv Totenhema. Ušao je u šesnesterac i potom perfektnim udarcem levom nogom pogodio malu mrežu daljeg ugla.

Nastavak je ličio na prvo poluvreme. Lepe vesti stizale su iz Minhena gde je Bajern podebljavao vođstvo protiv Totenhema, Zvezda je, međutim, i dalje bila disciplinovana. Najbolju šansu  za domaćina imao je Liatos kada je pogodio prečku. Sa druge strane posle dobre kontre Pantović je morao da savlada Colakisa, ali je šutirao pravo u njega... Niko nije mario za to, iako je u 93. minutu Olimpijakos imao odličnu šansu koju je odbranio kKatić. 

Omladinci Crvene zvezde su perfektno odradili posao. Još kad bi isti rezultat bio večeras.

 

 

OLIMPIJAKOS – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)
/Radulović 41/

Stadion: Sportski centar Olimpijakos

Gledalaca: 500

Sudija: Krištof Jakubik (Poljska)

OLIMPIJAKOS (4-2-3-1): Colakis – Cavas, Gozamandis, Nikolis., Martinis – Belić (od 62. Neofitidis), Fekas – Kastavakis (od 68. Surlis), Liatsos, Keramidis – Bulari-

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Katić – Mitrović, Milikić, Lukić, Blagojević – Matić (od 84. Ilić), Novaković – Pantović, Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90. Pešović) – Burmaz (od 88. Lazetić).

(FOTO: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara