Radnički (©MN Press)
Radnički (©MN Press)

Evropski derbi obojen u crveno: Milošević začarao mrežu, Radnički probio led protiv TSC-a

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.24. | 21:08

Kragujevčani pogocima Luke Stankovskog i Alekse Golijanina stavili so na ranu Topolčanima – 2:0

Kada je malo ko očekivao, pala je tradicija u Bačkoj Topoli! TSC je večeras prekinuo niz od tri uzastopne pobede u Mozzart Bet Superligi, ali i niz nepobedivosti u duelima sa Radničkim iz Kragujevca.

Još od Prve lige su ovi klubovi stari znanci i na 13 uzastopnih mečeva ekipa iz Šumadije nije znala za trijumf. Sve do večeras, i velike pobede na severu Srbije. Silno su bili inspirisani izabranici Feđe Dudića, koji su bravurama golmana Marka Miloševića i pogocima Luke Stankovskog i prvencem Alekse Golijanina stigli do istorijske pobede – 2:0.

Izabrane vesti

Klub iz Bačke Topole je bio popravio krvnu sliku, vrednosti su se vratile u normalu, da bi sada ponovo ubacio u rikverc i vratio stare boljke. Protivnik je iz svega nekoliko prilika došao do pogodaka, dok se TSC mučio, pretio pretežno sa distance i nije umeo da promuva loptu na bilo koji način iza leđa defanzivaca tima iz Šumadije. Nisu se proslavili večeras fudbaleri ekipe koju predvodi Jovan Damjanović, imali su posed, ali ne i previše konkretnih prilika za gol. Loša uvertira za dolazak varšavske Legije u četvrtak u okviru Lige konferencije.

Najavljena je utakmica kao „Evropski derbi“ i početak je takav epitet i opravdao, barem što se tiče šansi, poteza pojedinaca i ranog pogotka. Već posle dva minuta su poveli Kragujevčani, zahvaljujući Veljku Iliću i Mateji Đorđeviću. Čuvar mreže TSC-a je odigrao pas za svog saigrača u kaznenom prostoru, a mladi štoper je oklevao i poklonio loptu Luki Stankovskom, te makedonskom vezisti nije bilo teško da zatrese mrežu. Preuzeo je potom domaćin posed, vrebao šanse, ali i teško dolazio do istih.

Imala je publika priliku da vidi nekolicinu atraktivnih poteza na krilu Mihajla Banjca i Aleksandra Ćirkovića, međutim, ni to nije donelo neke konkretnije prilike za Topolčane. Nakon svega, odlučio se igrač na pozajmici iz Krasnodara da odapne sa distance, samo da bi Marko Milošević napravio paradu i spektakularno odbranio njegov udarac. Tek na momente se Radnički budio, uglavnom kada je pokušavao da iz kontra napada razvije nešto, što mu i nije baš polazilo za rukom.

Na drugoj strani, i TSC se mučio, uglavnom zato što je u fazi odbrane tim iz Kragujevca imao brojčanu prednost i konstantno zatvarao sve prilaze golu i pravio gužvu u šesnaestercu. Šunjao se non stop Matija Gluščević i tražio procep kroz zadnju liniju protivnika, nekoliko puta je uspeo da umakne i da pripreti tek udarcem iz daljine. Mogli su do izjednačenja Plavi lavovi u poslednjim sekundama prvog dela, da se ispred Petra Stanića ponovo nije postavio odbranom iskusni Marko Milošević.

Hoće Topolčane okvir gola ove sezone, pa su niz nastavili i protiv Kragujevčana. Marko Lazetić je posle uigrane akcije iz kornera uputio udarac, koji je završio na statitivi. U nastavku istog napada je i Aleksandar Ćirković gađao, pokušao da plasira loptu, još jednom je bio neprecizan. U istom stilu je delovao i Mihajlo Banjac, nemoćno šireći ruke nakon još jednog udarca. Nije to umeo da kazni Radnički, jer je još jednom Matija Gluščević izgubio koncetraciju u završnici, i kao da mu je nedostajalo drskosti u duelima sa defanzivcima domaćeg tima. Briljirao je Marko Milošević na golu Kragujevčana, jer je na izmaku sat vremena igre novom vrhunskom odbranom sačuvao svoju mrežu, sada posle prilike Petra Stanića.

Odbranjenom šansom Mehmedu Ćosiću pokazao je golman TSC-a Ilić da ga greška na početku nije izbacila iz koloseka, ali problem Topolčana je bio u napadu, pa ni izmene koje je napravio trener Jovan Damjanović nisu donele promene.

I kada je domaćin krenuo svim silama u napad, stigla ga je kazna: prvu veliku šansu za Radnički je promašio Ortiz, kada je izbio sam na golmana, a pogodio spoljni deo mreže, ali je nakon toga Aleksa Golijanin pogodio gol TSC-a i stavio tačku na meč.

TSC – RADNIČKI KRAGUJEVAC 0:2 (0:1)

/Stankovski 2, Golijanin 84/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 700

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

TSC (4-2-3-1): Ilić 6 – St. Jovanović 6 (od 81. Prestiž), Đorđević 5,5 (od 53. Banjak 6), Stevanović 6, Petrović 6 – Radin 6 (od 81. Pejić), Stanić 6 – Banjac 6,5 (od 81. Gordić), Pantović 6, Ćirković 6 – Lazetić 6 (od 58. Sa. Jovanović 6).

RADNIČKI KRAGUJEVAC (4-2-3-1): Milošević 7,5 – Ćosić 7, Zeljković 7, Simović 7, Radović 7 – Ristić 7, Stankovski 7 (od 70. Bevis 7) – Janković 6 (od 77. Dadić), Ben Hasin 6,5 (od 70. Ortiz 6,5), Gluščević 6 (od 70. Adžić 6) – Golijanin 7 (od 90. Milojević).

Igrač utakmice: Marko Milošević 7,5 (Radnički Kragujevac)

MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0

TSC - Radnički 1923 0:2 (0:1)

/Stankovski 2, Golijanin 84/

Subota:

14.00: (1.80) OFK Beograd Mozzart Bet (3.60) Spartak (4.60)

16.00: (2.85) Tekstilac (3.30) Železničar (2.50)

18.00: (7.00) Jedinstvo (4.30) Vojvodina (1.48)

Nedelja:

17.00: (2.00) Mladost (3.45) IMT (3.80)

Ponedeljak:

16.00: (4.40) Novi Pazar (3.50) Partizan (1.85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara