Seku Sanogo i Kirijakos Papadopulos (©Starsport/Reuters)
Seku Sanogo i Kirijakos Papadopulos (©Starsport/Reuters)

Evropske bombe u Pančevu: Seku Sanogo i Kirijakos Papadopulos!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 11:28

Traži se još krilni napadač

Prošle sezone glavu su spasili u baraž okršajima sa Inđijom, ove sezone u Pančevu su očigledno rešeni da im se to ne ponovi, pa će danas angažovati dva velika imena. Ne samo za pančevačke okvire, već i šire, mnogo šire. Naime, prema informacijama Mozzart Sporta Železničar će danas promovisati dva zvučna pojačanja – Sekua Sanoga i Kirijakosa Papadopulosa.

Sanoga svi znate, pošto je sa uspehom tri godine igrao za Crvenu zvezdu pre no što je zbog godina pušten da ide, pa u Pančevo dolazi kao bivši igrač Šafhauzena i potpisaće ugovor na godinu dana. Uz napomenu da je posle Zvezde šest meseci bio bez kluba, pa je u drugoj ligi Švajcarske odigrao svega 579 minuta raspoređenih na 10 utakmica, ali kad je spreman – svakako je igrač koji pravi ozbiljnu razliku, bar u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Kirijakos Papadopulos je svojevremeno pravio razliku i u Bundesligi. Toliko da se još davne 2013. o njemu pisalo kao o nasledniku Džejmija Karagera u Liverpulu. Papa je bio strašan talenat, iz Olimpijakosa kao tinejdžer otišao u Šalke, igrao odlično i u Gelzenkirhenu, Bajer Leverkuzenu, ali je usporio negde posle transfera u Hamburg.

Malo zbog povreda, a malo zbog temperamenta. Čuvena je njegova reakcija na odluku Fernanda Santoša, tada selektora Grčke, da ga izostavi iz startnih 11 pred okršaj sa Poljskom na startu Evropskog prvenstva 2012. Samo je Portugalcu, pred celom ekipom, rekao da će bez njega izgubiti.

Kako bilo, uz sve te silne povrede karijera je krenula nizbrdo, pa je Papadopulos poslednjih sezona igrao za zagrebačku Lokomotivu (tamo je bio odličan), saudijsku Al Fajhu, Atromitos, Krajovu, PAS Lamiju… Tamo je prošle sezone bio kapiten, tako da dolazi sasvim spreman. I biće vrlo zanimljivo videti šta danas može da uradi.

Svakako ambiciozan posao Železničara, koji je ovog leta, da pomenemo samo neke, doveo i dojučerašnjeg golmana Crvene zvezde Zorana Popovića, nigerijsko levo krilo Frensisa Ezea, štopera iz Gane Abdula Jusifa, tandem Voždovca Matija Mitrović – Nikola Đuričić… Prema našim informacijama, u ovoj poslednjoj nedelji pred start Mozzart Bet Superlige pojuriće još jednog krilnog napadača.


tagovi

Seku SanogoKirijakos PapadopulosLetnji prelazni rok 2024Železničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara